Daugavgrīvas cietumā 12 kameru ieslodzītie sarīkojuši masu nekārtības

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļā pagājušā nedēļā 12 kameru ieslodzītie sarīkojuši masu nekārtības, taču cietušo nav, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP). Neapmierinātības cēlonis, pēc IeVP teiktā, ir kamerās ieliktie jaunie logi.

Pagājušās piektdienas vakarā 12 kameru notiesātie, izrādot neapmierinātību ar izremontētajām kamerām un ieliktajiem jaunajiem logiem, tās izdemolēja, izsitot logus, sabojājot kameru apgaismojumu un inventāru.

Neapmierinātības iemels bija tieši šie jaunie logi, kuri nav atverami,

un liedz iespēju notiesātajiem saņemt nelegālus pārmetienus, zīmītes un citus ieslodzījuma vietā aizliegtus priekšmetus un vielas. Neatveramie logi liedz arī iespēju notiesātajiem sazināties savā starpā starp kamerām.

Tāpat apcietinātie vairs nevarot uzlauzt dēļu grīdu, lai tur taisītu slēpņus.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par mantas tīšu bojāšanu, kūdīšanu un nepakļaušanos.

Ieslodzījumu vietu pārvaldes pārstāve Ināra Makārova pastāstīja, ka kopumā grautiņā bija iesaistīti 40 apcietināto. Apcietināti apsūdzēti par dažādiem noziegumiem. Pašlaik pārvalde aprēķina radītos zaudējumus.

Lai novērtu masu nekārtības, tika izsludināta vispārējā Daugavgrīvas cietuma personāla pulcēšanās un veiktas pārrunas ar ieslodzītajiem, kā rezultātā situācija tika stabilizēta.

Saistībā ar notikušo IeVP sākts kriminālprocess par īpašuma bojāšanu, zaudējumu nodarīšanu un par kūdīšanu uz masu nekārtībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu