Gandrīz pusi zagto automobiļu izdodas atrast un atdot īpašniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

No visiem Latvijā nozagtajiem automobiļiem gandrīz puse tiek atrasta un atdota to īpašniekiem.

Saskaņā ar Valsts policijas datiem

2014.gadā nozagti 982 auto, no tiem atrasti 485.

Arī apdrošināšanas sabiedrības «Ergo» statistika apliecina tādu pašu tendenci. Uzņēmuma dati liecina, ka aptuveni pusē pieteikto atlīdzības gadījumu nozagtais automobilis nonāk atpakaļ pie tā saimnieka, pretējā gadījumā KASKO polises īpašniekiem tiek izmaksāta apdrošināšanas atlīdzība nozagtā auto vērtībā.

Zagtus automobiļus atrast un atgūt vislabāk palīdz dažādas izsekošanas iekārtas - GPS vai radiosistēmas.

«Ergo» Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis paziņojumā medijiem vērš uzmanību, ka tām ne vienmēr jābūt jaunākajām un dārgākajām tehnoloģijām. «Ergo» praksē vairākas auto zādzības izdevies atklāt, pateicoties parastai maršruta reģistratora sistēmai, kurai pieejams tiešsaistes pieslēgums.

Tajā pašā laikā uzņēmums aicina ņemt vērā, ka

profesionāli zagļi parasti labi pārzina standarta auto signalizācijas un drošības sistēmas, līdz ar to arī zina veidus, kā tos apiet un auto nozagt.

Populārākās zagto automobiļu markas saskaņā ar Valsts policijas statistiku un arī «Ergo» datiem ir «Audi», «Volkswagen», «Toyota» un «BMW».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu