Vairākos reģionos notver mežu apzadzējus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šā gada martā un aprīlī AS «Latvijas Valsts meži» (LVM) apsaimniekotajās platībās turpinājusies patvaļīga koku izciršana, informēja LVM pārstāvji.

Vidzemē 8.aprīlī Valsts policijas darbinieki aizturēja kokvedēju, kurā bija iekrauti nelikumīgā ciršanā iegūti LVM dažādu garumu priedes zāģbaļķi. Tika aizturētas trīs personas, no kurām viena strādā uzņēmumā, kurš sniedz pakalpojumu LVM.

Tikmēr 21.aprīlī Valsts policijas darbinieki sadarbībā ar LVM Drošības un kontroles daļas darbiniekiem aizturēja piecu personu grupu, kas Iecavas apkārtnē jau ilgāku laiku veica nelikumīgu ciršanu valsts, kā arī arī privātajos mežos.

Savukārt iepriekš, 23.martā, LVM Drošības un kontroles daļas darbinieki konstatēja patvaļīgu 15 koku nociršanu Vidusdaugavas mežsaimniecības teritorijā Tomes pagastā. Operatīvi tika noskaidrota vainīgā persona un izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Tāpat arī tikušas aizturētas divas personas, kuras uz Ventspils-Talsu novada robežas vairāku dienu garumā veica nelikumīgu koku zāģēšanu LVM teritorijā pie Rīgas-Ventspils šosejas. Vainīgie Talsu novada iedzīvotāji tika aizturēti 13.marta vakarā mežā ar zāģi rokās, notikuma vietā policija fiksēja arī traktoru.

Kā norāda LVM, uzņēmuma darbiniekiem aizdomas par nelikumīgām darbībām Ziemeļkurzemes mežsaimniecības teritorijā radās jau 6.martā, kad tika fiksēti koki, kuri bija atzāģēti no celmiem un atzaroti. Valsts meža dienesta un LVM Ziemeļkurzemes mežsaimniecības pārstāvju veiktajos mērījumos noskaidrots, ka vainīgie nozāģējuši 42,76 kubikmetrus kokmateriālu. Daļa kokmateriālu no meža teritorijas jau bija izvesta.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana.

Kā ziņots, LVM apgrozījums pērn sasniedza 275,1 miljonu eiro, bet peļņa bija 76,9 miljoni eiro, liecina uzņēmuma mājaslapā publicētais neauditētais gada pārskats.

LVM pieder 1,62 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,59 miljoni hektāru meža zemes, no kuras 1,35 miljoni hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu