Lietuvā aiztur bandu no Latvijas, kas inscenēja viedtālruņu nolaupīšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Lietuvas otras lielākās pilsētas Kauņas policija ir atklājusi personu grupu no Latvijas, kas Kauņas rajonā sarīkoja Latvijas pilsoņa aplaupīšanas imitāciju, paņemot viedtālruņus vairāk nekā 500 tūkstošu eiro vērtībā.

«Sadarbībā ar Latvijas kriminālpolicijas darbiniekiem mēs esam atklājuši četru personu grupu, kas inscenēja šo noziegumu. Mēs arī esam atraduši gandrīz visus telefonus un aizturējuši visus lietā aizdomās turētos,» otrdien žurnālistiem teica Kauņas rajona policijas galvenā komisariāta pārstāvis Mindaugs Mažeika.

Jau vēstīts, ka policija saņēma ziņojumu, ka 30 gadus veca Latvijas pilsoņa vadīto mikroautobusu «Mercedes-Benz Sprinter» uz autoceļa Kauņa-Vandžogala 17.februārī ap pulksten 20 vairākas personas apturēja autoceļa Kauņa-Vandziogla 30.kilometrā. Pēc tam, kad Latvijas pilsoņa vadītais mikroautobuss apstājās, vairāki vīrieši tam pietuvojās, izvilka no tā vadītāju, piekāva viņu un uz muguras sasēja viņam rokas.

Uzbrucēji nolaupīja vairāk nekā tūkstoš «Apple» viedtālruņus «iPhone 5s», kurus vīrietis veda, kā arī viņa personīgo mobilo telefonu. Vairāk nekā 900 telefonu vēlāk tika atrasti Latvijā.

Kauņas prokurors Marjus Kazlausks informēja, ka viens no aizdomās turētajiem strādāja piegādes kompānijā un izstāstīja iekšējo informāciju saviem draugiem.

«Dabiski, ka bija visāda veida aizdomas, tomēr mums nebija pierādījumu, lai šo noziegumu uzskatītu par simulētu laupīšanu. Turklāt viss bija labi sagatavots, tostarp fiziskā vardarbība. Tādēļ bija grūti pateikt, vai tas bija simulēts noziegums. Tomēr kurjers tika izsaukts identificēt laupītājus un vēlāk tika aizturēts,» informēja prokurors.

Mazeika teica, ka vienīgais, kas palīdzēja policijai atrisināt šo noziegumu bija tas, ka kurjers bija smagi piekauts. Vēlāk izrādījās, ka tas izdarīts nejauši.

«Šie cilvēki ir sportisti, kas nodarbojas ar cīņas mākslu. Tādēļ viens bija pārāk spēcīgs un otrs bija pārāk vājš,» viņš teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu