Kriminālprocesu pret Ločmeli-Luņovu izdala atsevišķā lietvedībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes kriminālvajāšanas uzsākšanai saņemts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā organizētā grupā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu attiecībā pret trīsdesmit trīs aizdomās turētajiem; process pret mandātu nolikušo Regīnu Ločmeli-Luņovu («Saskaņa») izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka paskaidroja, ka par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizdomās tiek turētas divdesmit divu uzņēmumu amatpersonas. Nenomaksāto nodokļu apmērs ir 753 808,11 eiro.

Konstatējot kriminālprocesā nepilnības, bez kuru novēršanas nav iespējams uzsākt kriminālvajāšanu Kriminālprocesa likumā paredzētajā termiņā, attiecībā pret divām personām, tai skaitā pret aizdomās turēto Regīnu Ločmeli – Luņovu, izdalīts kriminālprocess atsevišķā lietvedībā, kas tiks nosūtīts VID Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai.

Pret pārējām personām uzsākta kriminālvajāšana.

Jau ziņots, ka 12.Saeimas deputāte Ločmele-Luņova («Saskaņa») nolēmusi nolikt parlamenta deputātes mandātu.

Tāpat ziņots, ka prokuratūrā nodota krimināllieta pret Ločmeli-Luņovu. Viņa paziņojumā medijiem skaidroja, ka ceturtdien kļuvis zināms, ka prokuratūrā nodota krimināllieta, kurā viņas iepriekšējais liecinieka statuss pirms trim nedēļām ticis nomainīts uz aizdomās turētā statusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu