Zemgales reģionā aizturēti trīs kukuļdevēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zemgales reģiona policisti aizvadītajā nedēļā aizturējuši trīs personas, kuras mēģinājušas piekukuļot policistus, TVNET informēja policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Divi kukuļdošanas gadījumi konstatēti Jēkabpils iecirkņa teritorijā. 30.aprīlī ap plkst.21.45 Aknīstes novada Asares pagasta teritorijā kāds 1983.gadā dzimis vīrietis, kurš pie automašīnas «VW Golf «stūres bija sēdies 0,7 promiļu reibumā, mēģināja atbrīvoties no atbildības, piedāvājot policijas darbiniekiem kukuli 450 eiro apmērā, pēc kā tika aizturēts.

Savukārt 1.maijā ap plkst.21.15 uz autoceļa Jēkabpils – Aizkraukle, Sēlpils pagasta teritorijā kāds 1981.gadā dzimis vīrietis mēģināja vadīt automašīnu «Audi» 3 promiļu reibumā bez vadītāja apliecības, kura viņam iepriekš atņemta par līdzīgu pārkāpumu. Pēc apturēšanas centās aizbēgt no notikuma vietas, savukārt automašīnas pasažiere, 1975.gadā dzimusi sieviete, piedāvājusi policijas darbiniekiem kukuli 300 eiro apmērā, lai vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Tomēr pieredzējušajam dzērājšoferim par pārkāpumiem nāksies atbildēt pilnā apmērā - policijā sākti divi kriminālprocesi, tostarp par automašīnas vadīšanu alkoholisko dzērienu iespaidā uz bez vadītāja apliecības pēc Krimināllikuma 262.panta 2.daļas, kā arī pēc KL 312.panta par tiesas sprieduma nepildīšanu. Viņam par līdzīgu likumpārkāpumu ar tiesas lēmumu ir liegts vadīt transportlīdzekli. Tāpat noformēts administratīvais protokols par nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Pret pasažieri sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Trešo kukuļdošanas gadījumu policijas darbinieki reģistrējuši 30.aprīlī Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā – Kokneses novadā, Kokneses pagastā. Kāds 1974.gadā dzimis autovadītājs pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu un, cenšoties izvairīties no atbildības, mēģinājis policistiem iedot 30 eiro, pēc kā arī tika aizturēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu