Vēl trīs liecinieki tiesā atzīstas, ka vēlēšanās balsojuši par samaksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rēzeknes tiesā vēl trīs liecinieki atzinuši, ka saņēmuši samaksu par balsošanu Saeimas vēlēšanās.

Minētie trīs liecinieki - brāļi Šarikovi un kāda sieviete, kura dzīvo kopā ar viņiem, - uz tiesu atvesti piespiedu kārtā. Viņi skaidrojuši, ka vēlēšanu dienā bijuši krietni iereibuši un maz ko atceroties no balsošanas procesa. Arī viņu sniegtās liecības bijušas visai juceklīgas, tomēr balsošanas par samaksu faktu neviens no viņiem nenoliedza.

Savukārt attiecībā uz piekaušanu visi sākumā bijuši neizpratnē, kādēļ tikuši fiziski ietekmēti un tikai pēc tam sapratuši, ka par iemeslu tam laikam ir kļuvusi viņu lielīšanās ar to, ka piecus eiro vieglāk esot nopelnīt «pareizi» nobalsojot, nevis stādot kartupeļus.

Uz tiesu pieaicināto Vēlēšanu komisijas locekļu liecības būtiski neatšķīrās. Viņi visi apgalvoja, ka sākumā bijuši nedaudz izbrīnīti par to, ka balsot atnākuši cilvēki, kuri vēlēšanās parasti nepiedaloties. Savukārt balsu skaitīšanā viņus pārsteidzis neierasti lielais par «Vienotību» atdoto balsu skaits un līdzīgie svītrojumi un krustiņi vēlēšanu biļetenos.

Tiesa otrdien kopumā nopratināja astoņus lieciniekus. Rīt liecinieku pratināšanu plānots turpināt.

Kā ziņots, šodien Rēzeknes tiesa turpina skatīt krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par desmit vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās.

Šajā lietā uz apsūdzēto sola sēdušies uzņēmējs Andris Kozulis un kāds Andrejs Sačkovskis. Lieta ir saistīta ar balsu pirkšanu Viļānu pusē, kur tā esot notikusi par labu «Vienotības» politiķim Dzintaram Zaķim, kuram ir izdevies iekļūt jaunajā Saeimā. Apsūdzētais Kozulis ir Zaķa draugs un savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst, bet Sačkovskis apsūdzības atzīst.

Iepriekšējā tiesas sēdē 30.aprīlī liecinieks Igors Žorins liecināja, ka saņēmis naudu par to, ka Saeimas vēlēšanās nobalsojis par 4.sarakstu, ar kuru vēlēšanās startēja «Vienotība».

Viņš tiesai pastāstīja, ka naudu, pēc pāri palikušo biļetenu atrādīšanas, viņam samaksājis apsūdzētais Sačkovskis. Pēc tam viņš devies uz tuvējo veikalu, kur izpļāpājies par notikušo.

Tiesā tika ziņots, ka par naudu esot balsojuši arī liecinieka kaimiņi Šarikovi, kuri par to esot lielījušies citai lieciniecei. Pēc baumu izplatīšanās par to, ka cilvēki balsojuši par naudu, Žorinu un viņa kaimiņus apmeklējuši policisti, kuriem liecinieki snieguši liecības. Pēc tam Sačkovskis kopā ar savu onkuli piekāvuši Šarikovus par liecību sniegšanu un draudējuši, ja par piekaušanu viņi ziņošot policijai.

Žorins no izrēķināšanās esot izsprucis, jo neesot nakšņojis mājās. Nākamajā dienā viņš konstatējis, ka prombūtnes laikā pie viņa mājās kāds viesojies, jo bija apgāzts televizors un izkrāmēts galds.

Jau ziņots, ka Drošības policija sākusi vairākus kriminālprocesus par iespējamu 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem. Pašlaik līdz tiesai ir nonākušas divas šādas lietas, viena ir izbeigta, bet vēl četrās izmeklēšana turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu