Lietā par izvairīšanos no nodokļiem lieciniekiem nozīmē piespiedu atvešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sakarā ar liecinieku neierašanos uz nopratināšanu Rēzeknes tiesai nācies līdz rītdienai, 7.maijam, atlikt lietas iztiesāšanu par krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas vairāk nekā 50 600 eiro apmērā, lieciniekiem nozīmēta piespiedu atvešana, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Patlaban minētajā lietā ir nopratināti jau 22 liecinieki, vēl atlicis nopratināt 11 lieciniekus.

Prokuratūra uzskata, ka apsūdzētais bija kādas firmas atbildīgā persona, kura izdarīja apzinātas darbības un uzrādīja nepatiesu informāciju Valsts ieņēmumu dienestam (VID) iesniegtajās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarācijās un pielikumos par 2008.gada un 2009.gada vairākiem mēnešiem.

Apsūdzētais, maskējot fiktīvos darījumus, izgatavoja arī dokumentus, kas saturēja nepatiesas ziņas, turklāt viltoja dokumentos arī uzņēmumu pārstāvju parakstus.

Apsūdzētā persona uzrādīja ar PVN apliekamos darījumus, kas netika izmantoti saimnieciskās darbības nodrošināšanai un bija fiktīvi darījumi, samazināja budžetā iemaksājamo nodokli, tādā veidā izvairoties no PVN maksājumu nomaksas valsts budžetā par kopējo summu vairāk nekā 33 800 eiro apmērā. Savukārt daļu no PVN, ko vīrietis nepamatoti deklarēja kā pārmaksātu, lūdza pārskaitīt uz uzņēmuma kontu. Tādā veidā apsūdzētais izkrāpa no valsts vairāk nekā 16 800 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu