Pensionāre no Rīgas domes vēlas piedzīt € 5000 par morālo kaitējumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Pensionāre no Rīgas domes vēlas piedzīt kompensāciju 5000 eiro apmērā par morālo kaitējumu, kas radies, viņai neizmaksājot sociālo pabalstu 20 eiro apmērā.

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejā šodien tika skatīts minētais iesniegums. Tas domē tika iesniegts janvāra sākumā. Iesniedzēja lūdz atlīdzināt morālo kaitējumu 5000 eiro apmērā un ir norādījusi apstākļus, kas viņai izraisīja morālās ciešanas - iesniedzēja uzskata, ka morālais kaitējums ir radies, jo strīdus periodā ģimene nav saņēmusi sociālo palīdzību kopumā 19,92 eiro apmērā, kuru nodrošina trūcīgas ģimenes statuss.

Rīgas dome konstatēja, ka lietā ir Apgabaltiesas spriedums, ar kuru pašvaldības rīcība, neizmaksājot minēto pabalstu, atzīta par prettiesisku. Tādējādi iesniedzējas morālā kaitējuma atlīdzinājuma tiesiskais pamats ir uzskatāms par pierādītu. Tomēr tas nenozīmē, ka nodarīts morāls kaitējums jeb radītas tādas sekas, kas atlīdzināmas naudā. Nav konstatējams apstāklis, ka pašvaldība būtu rīkojusies ar mērķi diskriminēt iesniedzēju vai radīt morālās ciešanas.

Pašvaldībā uzskata, ka iesniedzējas tiesību un ar likumu aizsargāto interešu aizskārums nav atzīstams par būtisku, tādēļ par taisnīgu atlīdzinājumu ir atzīstama rakstveida atvainošanās. Līdz ar to deputāti vienojās par morālā kaitējuma atlīdzināšanu pensionārei, izsakot rakstveida atvainošanos par kaitējuma nodarīšanu.

Jautājumu vēl skatīs Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu