Purvciemā pie bērnudārza uzdarbojās divi ekshibicionisti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā Purvciemā pie kāda bērnudārza divi vīrieši automašīnā veica netiklas darbības, pa atvērtām auto durvīm garāmgājējiem, tajā skaitā bērniem, demonstrējot savus dzimumorgānus. Policija ir aizturējusi abus iespējamos ekshibicionistus – 1966. un 1967. gadā dzimušus vīriešus.

Par netiklām darbībām aizturējām divus ekshibicionistus

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins TVNET norādīja, ka policija piektdien izplatīja informāciju, ka otrdien ap pusčetriem pēcpusdienā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē tika saņemta informācija, ka Purvciemā pie kāda bērnudārza divi vīrieši automašīnā veic netiklas darbības, pa atvērtām auto durvīm garāmgājējiem, tajā skaitā bērniem, demonstrējot savus dzimumorgānus.

Policijā nekavējoties tika sākts kriminālprocess. Uz notikuma vietu devās policijas ekipāža, tomēr norādītās automašīnas un abu personu tur vairs nebija.

Tādēļ tika sākti operatīvās meklēšanas pasākumi, kas ļāva noskaidrot un aizturēt abus iespējamos ekshibicionistus – 1966. un 1967. gadā dzimušus vīriešus.

Abi vīrieši iepriekš ir tiesāti par mantiskiem noziegumiem, taču sodāmība abiem jau ir dzēsta.

Šobrīd pret abām aizturētajām personām ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta pirmās daļas par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā.

Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Skolotāji un vecāki aicina uzmanīt bērnus

Tikmēr cilvēki sociālajos tīklos pagājušajā nedēļā izplatīja informāciju par to, ka pie Rīgas 64.vidusskolas (Ūnijas ielā 93) ir aizturēts pedofils, pret kuru jau ir izvirzīta nopietna apsūdzība. Otrs esot aizbēdzis. Noziedznieks esot braucis ar Volkswagen busiņu.

Kāda skolotāja ar e-klases starpniecību izsūtīja vecākiem aicinājumu sargāt un pieskatīt savus bērnus.

Rīgas 64. vidusskolas lietvede Daina Tīdemane TVNET apstiprināja, ka pagājušajā otrdienā skolotāja izsūtīja vecākiem aicinājumu.

Tas notika dienā, kad skolā bija ieradušies Kriminālpolicijas pārstāvji, jo netālu no skolas pie bērnudārza bija aizturēts kāds vīrietis saistībā ar netiklām darbībām. Vakarā jau izskanēja informācija, ka aizturēts vēl viens vīrietis.

Lietvede stāstīja, ka skolā par šiem jautājumiem ar bērniem runā regulāri. Ar to nodarbojas gan sociālais pedagogs, gan klases audzinātāja. Tāpat bērni dodas uz «Džimbas skoliņu», kur pārrunā personīgo drošību.

Bērniem norādīts, ka nedrīkst kāpt svešās mašīnās un nedrīkst iet līdzi svešiem cilvēkiem.

Par to runāts arī saistībā ar neseno Imantas pedofila gadījumu.

Tā kā gan bērni, gan vecāki mēdz aizmirst par personīgo drošību un pagājušonedēļ netālu no skolas risinājušies šādi notikumi, skolotāja to atgādinājusi.

Tagad, kad iespējamie noziedznieki ir aizturēti, skolas pārstāvjiem ir mierīgs prāts, lai gan viņi norāda, ka

nākotnē nav pasargāti no līdzīgiem gadījumiem, jo izglītības iestādes «pievelk» cilvēkus ar negatīvām nosliecēm.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu