Lai mājā neielaistu jauno īpašnieku, vīrietis izraisa ugunsgrēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Likumsargi aizturējuši kādu vīreiti, kurš, lai mājā netiktu ielaists jauns īpašnieks, izraisījis ugunsgrēku, zināja Valsts policijā.

Policija informē, ka starp īpašuma iepriekšējo un jauno saimnieku bija izcēlies strīds par īpašuma tiesībām, tādēļ pirmdien Teikas iecirknis nodrošināja sabiedrisko kārtību mirklī, kad tiesu izpildītājs kādā Papīrfabrikas ciemata īpašumā ieveda tā jauno īpašnieku.

Tomēr īpašumā vēl atradās iepriekšējais mājokļa saimnieks, kurš atteicās ielaist jauno īpašnieku. Vīrietis bija ieslēdzies mājā un aizdedzinājis drēbes. Pēcāk liesmas skāra arī tapetes.

Konstatējot aizdegšanās faktu, policijas darbinieki uzlauza durvis un pašu spēkiem nodzēsa uguni. Drošības nolūkos tika izsaukti arī ugunsdzēsēji, kuri pārliecinājās, ka liesmas patiešām ir nodzēstas un nedraud jauna ugunsnelaime.

Pēc uguns nodzēšanas policisti aizturēja 1958. gadā dzimušo vīrieti, kurš bija atradies mājā. Pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Vīrietim par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu