Rīgā aiztur zagļu bandu par seifa zādzību no bērnunama

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā Valsts policija (VP) aizturējusi četras personas aizdomās par seifa zādzību no bērnunama. Maija sākumā Rīgas Ziemeļu iecirknis saņēma informāciju, ka kādā bērnunamā Mežaparkā ir notikusi zādzība. Uzlaužot kabineta durvis, bija nozagts seifs ar vairākām pasēm, 200 eiro, kā arī dažādi dokumenti.

Izmeklēšanas laikā policisti sadarbībā ar bērnunama administrāciju noskaidroja iespējamās vainīgās personas un 12.maijā aizturēja 1984.gadā dzimušu vīrieti, kā arī 1998. un divus 1999.gadā dzimušus jauniešus.

Aizturētie atzina savu vainu zādzībā un norādīja, ka naudu jau iztērējuši, seifu noslīcinājuši, bet dokumentus izmetuši.

Tālākā policijas darbā noskaidrojās, ka aizturētās personas aprīļa beigās veikušas arī vairākas zādzības no veikaliem. Policijai ir pamatotas aizdomas, ka aizturētie ir veikuši arī zādzības no tirdzniecības kioskiem, tādēļ turpinās izmeklēšana.

1984.gadā dzimušajam vīrietim ir piemērots apcietinājums, 1998.gadā dzimušais jaunietis ievietots audzināšanas iestādē, savukārt 1999.gadā dzimušajiem jauniešiem ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice aģentūrai LETA apliecināja, ka aizturētie ir tie paši jaunieši, kuri 2.maijā Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centrā «Ziemeļi» nozaga seifu ar naudu un mazāko grupu audzēkņu pasēm.

Par šo atgadījumu aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja kāda persona, kas nevēlējās atklāt savu vārdu. Centra direktors Kaspars Jasinkevičs aģentūrai LETA apliecināja, ka zādzība ir notikusi un par to tika informēta VP.

Persona vēstulē pauda bažas par centra vecāko audzēkņu visatļautību un darbinieku nespēju šo problēmu risināt. Vēstulē skaidrots, ka centrā arī iepriekš ir notikušas zādzības, taču maija brīvdienās vecākie audzēkņi atļāvušies nozagt seifu, kur glabāta nauda un arī audzēkņu pases.

«Iestādes vadītāji nespēj ar audzēkņiem cīnīties, jo viņi ļoti labi pārzina savas tiesības, prot rakstīt sūdzības bērnu tiesību aizsardzības institūcijām,» vēstulē paudusi persona, uzsverot darbinieku bezpalīdzību notikušajā. Arī policija bieži vien nespējot neko izdarīt. Esot skaidrs, kuri ir vainīgie, tomēr nekas nevar tikt atrisināts, aizbildinoties ar bērnu tiesībām.

«Kā lai uz šāda fona jūtas 13 un 14 gadus veci jaunieši, pavisam mazi bērni un audzinātājas?» teikts vēstulē.

Centra direktors skaidro, ka centrā dzīvo audzēkņi ar uzvedības problēmām un šādi nepatīkami atgadījumi diemžēl mēdz notikt. «Svarīgākais šajā situācijā ir darbs ar bērniem, lai viņi saprastu, ko izdarījuši,» sacīja Jasinkevičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu