Tiesās divas personas par 109 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore Rīgas rajona tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par nelikumīgu svešu maksāšanas līdzekļu izmantošanu un krāpšanu apsūdzētas divas personas, kas kopumā izdarījušas 109 noziedzīgus nodarījumus, pavēstīja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Viņa informēja, ka apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas par datu iegūšanu un izmantošanu, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot svešu maksāšanas līdzekli, kā arī nelikumīgu svešu maksāšanas līdzekļu izmantošanu un krāpšanu. Kaitējums kopumā nodarīts 29 cietušajām personām.

Apsūdzētas personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 193.panta daļām par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu un finanšu instrumentu iegūšanu vai atsavināšanu savā vai citas personas vārdā, pamatojoties uz finanšu instrumentu tirgus iekšējo informāciju. Tāpat apsūdzētās personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 180.panta daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā un 177.panta daļas par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu.

Vienlaikus Rēķe uzsvēra, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu