Policists pa zemi vilcis un rāvis meiteni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Valsts policijā sākta pārbaude par TVNET lasītājas aprakstīto gadījumu, ka Gulbenes pašvaldības policijas darbinieks savā darbā izmantojot fizisku spēku - viņš esot pa zemi vilcis un rāvis meiteni. Savukārt pašvaldības policijas pārstāvis TVNET apgalvoja, ka lasītājas aprakstītā situācija ir stipri pārspīlēta.

Aculieciniece TVNET rakstīja par novēroto, ka Gulbenes pašvaldības policijas darbinieki savā darbā izmanto fizisku spēku.

«Viņi uzskata, ka tas atvieglo viņu darbu, ka likumpārkāpēji no viņiem nobīstas un neatkārto pārkāpumus. Rodas jautājums, vai tā vispār drīkst.»

Sieviete redzējusi, ka 6.jūnijā Gulbenes pašvaldības policists Jānis.B. (vārds mainīts) pa zemi vilcis un rāvis meiteni.

Notikušo lasītāja aprakstīja šādi: "Gulbenē Jaunatnes parkā meitene stāvēja ar kājām uz soliņa. Kad garām braucoša Gulbenes pašvaldības policija to ieraudzīja, atnāca un pateica, lai nekāpj ar kājām uz soliņa un lai tā būtu pēdējā reize.

Kad Jānis B. gāja projām uz mašīnu, meitene viņam pateica: «Visu labu!» Viņš sadusmojās un rāva aiz rokas meiteni uz mašīnu. Meitene viņam pateica, lai nerausta viņu, ka viņa pati aizies uz mašīnu. Policists atlaida un meitene gāja uz mašīnu. Kad viņa paskatījās atpakaļ uz draudzeni, viņš sāka viņu grūstīt un raut uz mašīnu!

Viņi aizbrauca uz iecirkni, kur tika sastādīts protokols par to, ka meitene stāvēja uz soliņa!

Pēc notikušā meitene aizgāja uz slimnīcu, un tur viņai tika konstatēti miesas bojājumi.

Meitenei slimnīcā konstatēja rokas nobrāzumus un zilumus! Visa augšēja rokas daļa bija zila no tā, ka viņu rāva. Meitene nebija lietojusi alkoholu. Meitenei ir 16 gadi."

Pašvaldības policija: situācija ir pārspīlēta

Savukārt Gulbenes novada pašvaldības policijas priekšnieka p.i. Mārtiņš Didrihsons-Linards TVNET norādīja, ka par lasītājas minēto situāciju Valsts policijā notiek lietas pārbaude.

Viņš apgalvoja, ka tā situācija, kādu lasītāja apraksta vēstulē, ir stipri pārspīlēta.

Plašākus komentārus pašvaldības policijā varēs sniegt, kad beigsies lietas pārbaude.

Bet Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē TVNET uzzināja, ka Gulbenes iecirknī tika saņemta informācija no medicīnas iestādes, ka pie viņiem ir vērsusies nepilngadīga jauniete, kurai miesas bojājumus, iespējams, nodarījis Gulbenes pašvaldības policijas darbinieks.

Reaģējot uz saņemto informāciju, policijā šobrīd ir pieņemti paskaidrojumi no iesaistītajām pusēm un notiek notikušā apstākļu pārbaude.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu