Skandalozajā kriminālprocesā figurē vēl viens prokurors

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā kriminālprocesā figurē vēl viens prokurors. Jau ziņojām, ka ierosināts kriminālprocess par augsti stāvošām tiesībsargu amatpersonām - Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi un Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Uģi Araku.

Papildināta 1. un 2. rindkopa

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA apstiprināja, ka vakar viens no Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokuroriem atbrīvots no amata pēc paša vēlēšanās. Viņa apstiprināja, ka šis prokurors iesaistīts KNAB izmeklētajā kriminālprocesā, taču plašāku informāciju viņa nav tiesīga sniegt. Viņa apstiprināja, ka šis prokurors ir Vladimirs Krupskijs.

Krupskija amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu liecina, ka viņš piekopis pieticīgu dzīvesveidu. Pērn algā viņš saņēmis 24 360 eiro, viņa īpašumā ir dzīvoklis un 1994.gada izlaiduma automašīna «Audi». Viņam nav uzkrājumu, nekustamo īpašumu, aizdevumu vai parādu.

Vakar ziņojām, ka KNAB aizturējis Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi, Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Uģi Araku un kādu privātpersonu. Aizturēšana notikusi par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu. Lietā ir sākts kriminālprocess.

Kriminālistikas pārvalde nodarbojas ar lietisko pierādījumu izpēti un sniedz atzinumus izmeklēšanas iestādēm un tiesai procesuālo darbību nodrošināšanai krimināllietās un civillietās. Uģis Araks par Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku tika iecelts 2014.gada maijā. Pirms tam viņš bija Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ir izdevis pavēli par Uģa Araka atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers kriminālprocesā iesaistīto prokuroru Vilni Ulmi arī ir atstādinājis no amata līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā.

Ulmis un Araks no amata ir atstādināti. Arakam noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums. Savukārt par Ulmim piemēroto drošības līdzekļi šobrīd oficiālu ziņu nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu