Policija nelegālā ražotnē atrod aptuveni 16,4 tonnas nelegālā alkohola

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jūnija sākumā Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki atklājuši nelegālā alkohola ražotni un atsavinājuši ievērojamus nelegālā alkohola krājumus - 16,4 tonnas dažāda veida nelegālā alkohola.

Kā norādīja VP, par nelegālā alkohola ražošanu, glabāšanu un pārvadāšanu ir aizturētas vairākas personas.

10.jūnijā VP Salaspils iecirknī tika nogādāts 1953.gadā dzimis vīrietis, jo Stopiņu novada pašvaldības policijas darbinieki vīrieša automašīnā «Ford Sierra» bija pamanījuši ievērojamu daudzumu nelegālā alkohola - aptuveni 300 litrus.

Izmeklēšanas laikā Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja iespējamo alkohola iegādes vietu un tirgoni. Dodoties veikt kratīšanu iespējamā alkohola tirdzniecības vietā, policisti pamanīja automašīnu «Fiat Alhambra», kuru vadīja 1956.gadā dzimusi sieviete. Šī sieviete tikko no aizdomās turētās personas bija iegādājusies aptuveni 125 litrus nelegālā alkohola.

Kratīšanas laikā policisti atklāja, ka 1966.gadā dzimuša vīrieša mājvietā Stopiņu novadā, Vālodzēs, atrodas nelegālā alkohola ražotne, kas aprīkota ar speciālām iekārtām. Kopumā policisti vairākās garāžās un šķūņos atrada un atsavināja 16,4 tonnas dažāda veida nelegālā alkohola, tostarp aptuveni vienu tonnu tīrā spirta.

Visas iesaistītās personas tika aizturētas, un sākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 221.2 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, glabāšanu un pārvietošanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu likuma pārkāpumu var draudēt sods brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu