Kravas transportlīdzekļos atklāj 1,04 miljonus kontrabandas cigarešu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Valsts ieņēmumu dienests (VID) divās kravas automašīnas atradis 1,04 miljonus kontrabandas cigarešu, informēja dienestā.

Dienests informē, ka sestdien Silenes muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušas kravas automašīnas «Scania» skenēšanu, kravas konteinera konstrukcijā konstatēja slēptuvi. Uz aizdomu pamata, ka iespējama nelikumīga akcīzes preču pārvietošana pāri Latvijas robežai, izmantojot kravas konteinera konstrukcijā izveidoto slēptuvi, transportlīdzeklis tika novirzīts fiziskās kontroles veikšanai.

Pārbaudes gaitā tika atklāts, ka kravas konteinerā izveidota dubultā siena, kuru daļēji demontējot, tika konstatētas cigaretes. Kontroles laikā tika atsavinātas 609 200 cigaretes «Fest» un 200 000 cigaretes «Minsk» ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un 80 000 cigarešu «Winston» ar Krievijas akcīzes nodokļa markām; kopā - 889 200 cigarešu.

Savukārt svētdien, veicot kravas automašīnas «DAF» kontroli, Silenes muitas kontroles punkta amatpersonas tās puspiekabē konstatēja dubulto sienu, aiz kuras tika slēptas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Kontroles rezultātā tika atsavinātas 150 000 cigaretes «Fest» un 6800 cigaretes «Winston» ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Kriminālprocesu ietvaros aizturētas divas personas, kuras atzītas par aizdomās turētām, un tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Izņemtās cigaretes tiks nodotas Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu