Par kukuļa došanu policistam un braukšanu reibumā soda ar 340 stundām piespiedu darba

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krāslavas rajona tiesa Andreju Servutu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā bez tiesībām un 20 eiro kukuļa piedāvāšanu policistam sodījusi ar 340 stundām piespiedu darba, pastāstīja tiesas pārstāve Jeļena Zavadska.

Tāpat tiesa nosprieda Servutam piemērot transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem.

Lietu pirmdien skatīja bez pierādījumu pārbaudes. Apsūdzētais savu vainu atzina.

Zavadska piebilda, ka apelācijas sūdzība vai protests par tiesas spriedumu kopš pirmdienas iesniedzams desmit dienu laikā, adresējot to Latgales apgabaltiesai.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka apsūdzētais vīrietis jau 2013.gadā tiesāts par auto vadīšanu reibumā. Viņam piesprieda piespiedu darbu uz 240 stundām un atņēma transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Tādējādi apsūdzētais vīrietis izvairījās no tiesas iepriekš piespriestā tiesību ierobežošanas soda izciešanas.

Ģenerālprokuratūra iepriekš paskaidroja, ka apsūdzība liecina, ka vīrieti apturēja Valsts policijas inspektori, kuri konstatēja, ka vīrietis nevar uzrādīt personību apliecinošu dokumentu, un uzaicināja viņu personības noskaidrošanai uz dienesta automašīnu, kā arī piedāvāja veikt alkohola testu. Lai izvairītos no soda par izdarīto pārkāpumu un lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, šoferis policistiem piedāvāja 20 eiro kukuli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu