Ogļu terminālī Ventspilī degšana vairs nenotiek; VUGD darbinieki uzmana ogļu pārkraušanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter@girts_s

Uzņēmuma «Baltic Coal terminal» ogļu terminālī degšana vairs nenotiek, tomēr ugunsdzēsēji turpina atrasties notikuma vietā, lai uzmanītu ogļu pārkraušanu, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

VUGD informē, ka ogļu degšanas platība bijusi 100 kvadrātmetru apmērā. Patlaban notikuma vietā turpinās ogļu pārkraušana, lai būtu pilnīga pārliecība, ka vairs nav iespējama jauna aizdegšanās. Kamēr norisinās šis process, VUGD darbinieki atrodas notikuma vietā.

Jau ziņots, ka Ventspilī, «Baltic Coal terminal» slēgtajā ogļu noliktavā, 4.jūlijā konstatēts uzkarsušu ogļu perēklis. Tika uzsākta uzsilušo ogļu dzesēšana, tās izkliedējot. 5.jūlijā plkst. 2:44 notika ogļu pašaizdegšanās.

Piedūmojums un smaku traucējumi, kas naktī tika konstatēti Ventspils pilsētā un kā rezultātā varēja tikt ietekmēta iedzīvotāju labsajūta, šobrīd pilsētā vairs nav novērojami, pauž pašvaldība.

VUGD dzēšanas darbos iesaistījis sešas autocisternas un 25 ugunsdzēsējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu