Nelegālais ceļotājs sabojā šokolādes kravu € 102 000 vērtībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kāds nelegālais ceļotājs sabojājis šokolādes trifeļu kravu 102 tūkstošu eiro vērtībā, informēja apdrošināšanas kompānijas «Balta» pārstāve Anita Irbīte. Viņa norādīja, ka attiecīgā persona iekļuvusi automašīnas, kas vedusi šokolādes trifeles uz Lielbritāniju, kravas nodalījumā.

Kad notikušais atklājies, konstatēts, ka piena šokolādes trifeles ir sabradāts, un tādējādi ir nepieciešams utilizēt visu kravu. Saistībā ar negadījumu apdrošināšanas kompānija saņēmusi līdz šim lielāko atlīdzības izmaksas pieteikumu kravu pārvadātāju atbildības apdrošināšanas pakalpojuma vēsturē - 102 tūkstoši eiro.

Irbīte norādīja, ka šā gada laikā kompānija konstatējusi trīs gadījumius, kad «bezbiļetnieki» ielīduši augļu, šokolādes trifeļu, kā arī minerālūdens kravās. Kopumā par visām šīm utilizētajām kravām atlīdzībās pieteikti vairāk nekā 125 tūkstoši eiro.

«Nelegālo ceļotāju slepenā «viesošanās» kravās ir nepatīkams starpgadījums gan kravas īpašniekiem, gan pārvadītājiem, gan arī tās saņēmējiem. Visbiežāk šādos gadījumos preces saņēmējs visu kravu utilizē, neskatoties uz to, vai tā visa ir bojāta vai ne. Līdz ar to šādi gadījumi rada ne tikai finansiālus zaudējumus visām pusēm, bet arī neuzticību kravas pārvadītājiem, tādējādi samazinot pasūtītāja vērtējumu par konkrēto pārvadātāju uzņēmumu,» norādīja «Balta» tehniskais direktors Uldis Dzintars.

Uzņēmuma pārstāvji secinājuši nelegālie ceļotāji pārsvarā cenšas iekļūt tieši pārtikas kravās, lai «ceļojuma» laikā būtu, no kā pārtikt. Tomēr netiejk izslēgts, ka nelegālie robežšķērsotāji mēģina iekļūt jebkāda veida kravās, galvenais, lai tiktu sasniegts iekārotais galamērķis, kurš visbiežāk ir Lielbritānija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu