Virsprokurors atzinis, ka Liepājas pedofilu lietā prasītais sods bijis par maigu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kurzemes tiesas apgabala virsprokurors Andris Mikuļskis pabeidzis izmeklēšanu par Liepājas tiesas spriedumu lietā par netiklām darbībām ar mazgadīgu meiteni un secinājis, ka prokurores prasītais sods bijis pārāk maigs, piektdienas vakarā vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Mikuļskis raidījumam norādīja, ka prokurores Ligitas Arājas rīcība pirmajā instancē neprasot, tā saucamajā Liepājas pedofilu lietā, apsūdzētos sodīt ar brīvības atņemšanu, nav bijusi nolaidīga vai pretrunā likumam. Tāpat prokurores rīcība nevar būt par pamatu viņas atcelšanai no amata par nolaidību. Mikuļskis raidījumam izteica cerību, ka prokure un tiesnese rūpīgi sekos apelācijas nolēmumam un, ja tas būs bargāks – izdarīs secinājumus.

Jau vēstīts, ka,Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors iesniedzis apelācijas protestu par Liepājas tiesas spriedumu diviem vīriešiem, kuriem par mazgadīgās pavešanu piespriests piespiedu darbs.

Spriedums noprotestēts daļā par soda mīkstumu. Apelācijas protestā izteikti iebildumi par tiesas argumentāciju, kas bija par pamatu piespiedu darba piemērošanai abiem apsūdzētajiem. Protestā lūgts piemērot apsūdzētajiem smagāku soda veidu – brīvības atņemšanu.

Tāpat aģentūra BNS jau ziņoja, ka par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā Liepājas tiesa Jevgēņiju Smirečanski sodīja ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību vienu gadu, bet Oļegu Smirečanski ar 200 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību. Abiem solidāri jāatmaksā valstij cietušajai izmaksātā kompensācija 1120 eiro.

Tāpat katram jāatmaksā 201,97 eiro valstij ar tiesāšanos un advokāta pakalpojumiem saistītie izdevumi. Sodu desmit dienu laika kopš 20.jūlija iespējams pārsūdzēt Kurzemes Apgabaltiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu