Saistībā ar KNAB sāktu kriminālprocesu no amata atstādināta augsta VP amatpersona - Gatis Gudermanis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktu kriminālprocesu no amata atstādināts Valsts policijas (VP) Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) priekšnieka vietnieks Gatis Gudermanis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB atturējās no jebkādu komentāru sniegšanas. Arī VP preses pārstāve Sigita Pildava no komentāriem atturējās, taču apstiprināja, ka sakarā ar KNAB Gudermanim piemēroto ar brīvības atņemšanu nesaistīto drošības līdzekli amatpersona uz izmeklēšanas laiku ir atstādināta no amata. Atstādināšana notikusi jau pirms vairākām nedēļām.

Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma», atsaucoties uz neoficiālu informāciju, šovakar vēstīja, ka Gudermanis varētu būt saistīts ar sava bijušā padotā - VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) vecākā inspektora Raivo Lugus - lietu, kurā pastāvot aizdomas par izspiešanu. Lugu KNAB aizturēja jau februārī.

Gudermanim tagad esot jāizskaidro KNAB, ko viņš domājis, uzliekot uz Lugus virzīta procesa dokumentiem rezolūciju «Sakārtot lietu!».

Kolēģi policijā to saprotot kā rīkojumu pareizi iešūt lietas materiālus.

Bijušais ENAP priekšnieks Gudermanis tikai šogad 1.maijā tika pārcelts VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) priekšnieka vietnieka amatā. Rotācija notikusi, jo viņa zināšanas, izpratne un pieredze, izmeklējot sarežģītus un apjomīgus ekonomiskos noziegumus, un arī zināšanas augsto tehnoloģiju jomā dos būtisku pienesumu noziegumu izmeklēšanā, kas ir KIP kompetencē.

Gudermanis ir jau otrā augsta VP amatpersona, kas iesaistīta KNAB sāktā kriminālprocesā. Jūnija vidū KNAB aizturēja VP Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Uģi Araku.

Toreiz KNAB aizturēja arī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi. Araks un Ulmis no amata ir atstādināti.

KNAB jau reiz pētīja Gudermaņa darbību, proti, birojs šopavasar aģentūru LETA informēja, ka birojs pārbaudē nav konstatējis pārkāpumus saistībā ar toreizējā ENAP priekšnieka Gudermaņa dalību atkritumu un kontrabandas cigarešu iznīcināšanas uzņēmumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu