DP identificējusi personas, kuras atbalsta islāma teroristu ideoloģiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policija (DP) ir identificējusi atsevišķas personas, kuras izteikušas atbalstu islāma teroristu grupējumu sludinātajai ideoloģijai. Komentējot Latvijas iedzīvotāju saikni ar teroristu grupējumu «Islāma valsts», DP norāda, ka tās rīcībā ir informācija par diviem Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir devušies uz konfliktu reģioniem. Vienlaikus DP ir identificējusi citas personas, kuras ir izteikušas atbalstu islāmistu teroristu grupējumu sludinātajai ideoloģijai.

DP gan uzsver, ka ne dalība militārā konfliktā, kurā piedalās vairāki desmiti grupējumu, ne atbalsta izteikšana reliģiski motivētai vardarbībai vēl automātiski nenozīmējot saikni konkrēti ar «Islāma valsti».

Martā tika uzlauzta Kolkas pagasta interneta vietne un tajā ievietos paziņojums, kurā bija vēstīts, ka to paveikusi «Islāma valsts».

DP norāda, ka tās rīcībā nav informācijas par līdzīga veida aktivitātēm, kas veiktas pret citiem Latvijas interneta resursiem vai saziņas līdzekļiem. Vienlaikus gadījumos, ja tiek konstatēti šāda veida uzbrukumi, DP aicina nekavējoties par to sniegt informāciju.

Arī drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» nav novērojusi uzbrukumus, kas specifiski varētu būt saistīti ar «Islāma Valsti», aģentūra BNS uzzināja «Cert.lv».

Savukārt terorisma tendenču analīze liecinot, ka arī citās valstīs ar zināmu regularitāti notiek dažādas intensitātes kiberuzbrukumi, kas tiek vērsti pret atšķirīgām vietnēm - galvenokārt mazāk aizsargātām - un par kuru organizēšanu atbildību uzņemas teroristu grupējumu pārstāvji. Tomēr ne visos gadījumos šiem uzbrukumiem ir saistība ar teroristu grupējumiem, jo nereti tos rīko arī personas, kas nav saistītas ar šiem grupējumiem, bet atbalsta to sludināto ideoloģiju un mērķus, norāda DP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu