Tiesai nodod krimināllietu par sešu miljonu kontrabandas cigarešu ievešanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts robežsardze/ LETA

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par vairāk nekā sešu miljonu kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā, kā rezultātā valstij nodarīti materiālie zaudējumi vairāk nekā 930 429 eiro apmērā.

Šā gada 22.jūlijā Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzētas astoņas personas par kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijas teritorijā lielā apmērā un par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm lielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, trīs no apsūdzētajām personām 2013.gada vasarā, no Baltkrievijas ieveda 6 880 000 kontrabandas cigarešu, kas bija paslēptas automašīnas piekabē zem koka skaidu kravas. Savukārt piecas no apsūdzētajām personām ievestās cigaretes izkrāva no automašīnas piekabes un pārkrāva citā transportlīdzekļi.

Tādā veidā apsūdzētie radīja valstij materiālu zaudējumu vairāk nekā 930 429 eiro apmērā.

Trīs apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas, savukārt piecas apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 191.panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu