Robežsargi aiztur 22 Vjetnamas pilsoņus un četrus viņu pārvadātājus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts robežsardze

Robežsargi sestdien saistībā ar nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturējuši 22 Vjetnamas pilsoņus un četrus viņu pārvadātāji – divus Latvijas un divus Krievijas pilsoņus, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Viļakas pārvaldes Bērziņu robežapsardzības nodaļā, sakarā ar nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas pazīmēm, sestdien uzsākta ārkārtas situācijas masveida nelegālo imigrantu pieplūduma gadījumos realizācija, ieviešot signālu «Nelegālis». Pārkāpēji konstatēti ap plkst.3.

Vērienīgā meklēšanas pasākuma rezultātā, piesaistot papildspēkus, dienesta suņus un robežsardzes aviāciju tika aizturētas minētās personas.

Uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu personu grupā.

Pdējo mēnešu laikā robežsargi regulāri aiztur Vjetnamas pilsoņus, kuri nelegāli cenšas iekļūt Latvijā, kā arī viņu pārvadātājus. Kopā šogad jau aizturēti 239 nelegālie imigranti, no kuriem 165 ir no Vjetnamas, 20 - no Afganistānas, 13 - no Krievijas, seši - no Irākas, pieci - Sīrijas. Tāpat kopumā aizturēti 52 viņu pārvadātāji, no tiem 22 ir Latvijas, 22 - no Krievijas, pa trīs - no Igaunijas un Polijas, bet pa vienam no Kirgizstānas un Tadžikistānas.

Savukārt visā 2014.gadā tika aizturēti 200 nelegālie imigranti un 19 pārvadātāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu