Ugunsdzēsēji neizslēdz ļaunprātīgu dedzināšanu ugunsgrēkā granulu ražotnē Grobiņā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesls uzņēmuma «Kurināmā apgāde» granulu ražotnē Grobiņā varētu būt arī ļaunprātīga dedzināšana, atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 2.daļas komandieris Vidmants Jonkus.

«Šāda iespēja netiek izslēgta. Kameru tur nebija, neviena cilvēka tobrīd ražotnē arī nebija,» sacīja Jonkus.

Viņš atzīmēja, ka sākotnējais ugunsgrēka izcelšanās iemesls tika minēts īssavienojums, taču pēc ugunsnelaimes vietas apskates konstatēts, ka

degšana sākusies ražotnes ēkas vidū, kur nekādu elektroierīču neesot bijis.

«Tāpat tiek pieļauts, ka tā varētu būt pašaizdegšanās, jo tā var gadīties, tās tomēr ir skaidas, kas tur atradās,» piebilda Jonkus.

Pēc viņa teiktā,

ugunsgrēks pilnībā nopostījis ražotnes ēku, traktoru un iekraušanas līniju.

Vienu traktoru ražotnes īpašniekam gan izdevies paglābt no liesmām paša spēkiem.

Uzņēmuma ražotne bijusi apdrošināta.

Jau ziņots, ka Grobiņā svētdien, 2.augustā, plašā platībā dega granulu ražotnes noliktava, liesmām skarot arī divas citas ēkas.

Noliktavā ugunsgrēks izplatījās 1200 kvadrātmetru platībā, liesmām pārsviežoties uz divu citu ēku jumtiem, skarot 40 kvadrātmetru plašu platību.

Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība.

Izsaukums uz ražotni tika saņemts plkst.12.32, bet tas likvidēts ap desmitiem vakarā.

Uzņēmums «Kurināmā apgāde» Komercreģistrā iegrāmatots 1997.gadā. Tā pamatkapitāls ir 2,5 tūkstoši latu (3,6 tūkstoši eiro) un tas pilnībā pieder Haraldam Lāčkokam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu