Šogad pieaudzis atklāto kontrabandas preču un narkotiku gadījumu skaits

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Šogad pirmajā pusgadā atklāts par 23% lielāks kontrabandas preču gadījumu skaits. Arī narkotiskās un psihotropās vielas atklātas biežāk.

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes direktora vietniece Sandra Kārkliņa-Ādmine šorīt intervijā Latvijas radio pastāstīja, ka pirmajā pusgadā strādāts ļoti rūpīgi un panākti ļoti labi rezultāti.

Par 62% pieaudzis narkotisko un psihotropo vielu atklāšanas gadījumu skaits.

Par 23% pieudzis atklāto kontrabandas preču gadījumu skaits.

20% kontroļu bijušas rezultatīvas.

Ļoti rūpīgi tiek strādāts, lai attīstītu riska analīzi un tehnisko aprīkojumu, lai radītu pēc iespējas mazāku slogu uzņēmējiem. Padziļinātām kontrolēm tiek izvēlētas tās kravas, kuras būtu jākontrolē rūpīgāk.

Dienesta pārstāve prognozēja, ka kontrabanda pastāvēs, kamēr vien būs cenu atšķirība blakus valstīs, kā arī sabiedrības tolerance pret kontrabandas precēm.

Valsts ieņēmumu dienestā strādā, lai uzlabotu tehnisko aprīkojumu. Drīzumā ir cerības uzlabot aprīkojumu valsts austrumu robežā.

VID informēs par pirmā pusgada darbības rezultātiem

Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji trešdien informēs par dienesta darbības rezultātiem pirmajā pusgadā un muitas jomā īstenotajiem un plānotajiem pasākumiem, TVNET pavēstīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Preses konferences pirmajā daļā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone informēs par nozīmīgākajiem VID pirmā pusgada darbības rezultātiem un tuvākajā laikā plānotajām aktivitātēm. Savukārt VID Muitas pārvaldes direktora vietniece Kārkliņa-Ādmine iepazīstinās tieši ar muitas jomā īstenotajiem un plānotajiem pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu