Jau ceturto diennakti turpina dzēst ugunsgrēku mēbeļu ražotnē Imantā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Arī pēc trīs diennakšu pastāvīga darba ugunsdzēsējiem nav izdevies lokalizēt ugunsgrēku, kas svētdien no rīta izcēlās Imantā, kādas trīsstāvu ēkas cokolstāvā ierīkotā mēbeļu ražotnē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) šorīt ziņoja, notikuma vietā joprojām strādā ugunsdzēsēji. Lai arī degšanas platība nav precīzi zināma, tā esot diezgan liela. Tāpat liela ir ēkas konstrukcijām radītā ugunsslodze, tādēļ dzēšanas darbi notiek tikai no ārpuses, jo doties iekšā būtu pārāk riskanti, norāda VUGD.

Kā ziņots, dzēšanas darbus apgrūtina arī ēkas sarežģītais plānojums - tajā nav logu, un telpas ir pārblīvētas ar degtspējīgiem gultu un matraču izejmateriāliem.

VUGD aicina tuvējos iedzīvotājus nevērt vaļā logus, lai izvairītos no nepatīkamās smakas iekļūšanas mājoklī.

Jau ziņots, ka svētdien plkst.6.25 tika saņemta informācija par aizdegšanos daļēji apsaimniekotā trīsstāvu dzīvojamā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg ēkas cokolstāvā iekārtota mēbeļu ražotne un tajā esošie matrači. Ugunsgrēkam tika noteikts paaugstinātas bīstamības rangs.

Pēc aptuveni desmit stundu ilgas dzēšanas drošības apsvērumu dēļ ugunsdzēsēji nolēma pārtraukt darbu mēbeļu ražotnes iekšienē, jo ēkas nesošās konstrukcijas bija stipri uzkarsušas un draudēja sabrukt.

Dzēšanas darbu laikā viens no VUGD darbiniekiem savainoja kāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu