Lietā par tonnu hašiša kontrabandas kravu šobrīd deviņi aizdomās turētie

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietā par vairāk nekā tonnu smago hašiša kontrabandas kravu šobrīd ir deviņi aizdomās turētie, trešdien žurnālistiem pastāstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks Kaspars Čerņeckis.

Vienlaikus gan viņš atzina, ka apcietinājums nav piemērots nevienai no aizdomās turētajām personām.

Savukārt VID Muitas policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe žurnālistiem atzīmēja, ka lēmumu nepiemērot apcietinājumu nevienam no lietā aizdomās turētajiem, bija piemērojusi tiesa, lai gan tas tika lūgts.

Tāpat, pēc Ceipes paustā, šobrīd ir panākts arī progress saistībā ar otras lietā meklēto personu, tomēr viņš neatklāja, vai tas nozīmē, ka šī persona drīzumā varētu tikt atrasta.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 16.aprīlī VID darbiniekiem nāca uz pēdām hašiša kravai, kas tiek vesta no Spānijas. Narkotikas bija noslēptas citrusaugļu kravā, kura tika pārkrauta kādā uzņēmumā Rīgas reģionā. Bija plānots, ka narkotikas vēlāk tiks transportētas uz Krieviju. Krievijas tirgum bija paredzēta lielākā daļa no narkotikām.

Kopumā VID veicis deviņas kratīšanas, kā arī atsavinājuši trīs transportlīdzekļus. Citrus augļi, ar kuriem tika maskētas narkotikas, bija paredzēti Latvijas tirgum.

Narkotikas nākušas no Ziemeļāfrikas.

Atsavinātās narkotikas bija sapakotas 665 iepakojumos.

Meklēšanā atrodas Ainārs Vaivads. Vaivada atrašanās vieta nav zināma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu