«Gan Bei» lietu nodos kriminālvajāšanai līdz šī gada beigām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Restorānu tīkla «Gan Bei» lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai plānots nodot līdz šī gada beigām, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

Patlaban valstij nodarīto zaudējumu noteikšanas darbi lielā mērā ir pabeigti. «Ja nenotiks kaut kas ārkārtējs, lieta tuvākajā laikā, līdz gada beigām tiks nodota kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrā,» sacīja Čerņeckis.

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone piebilda, ka, neskatoties uz to, ka kopumā situācija «Gan Bei» tīklā ir uzlabojusies, VID tomēr turpina veikt monitoringu, jo ik pa laikam kāds iedzīvotājs informē VID par aizdomām saistībā ar iespējamām nelikumībām.

Pētersone norāda, ka tuvākajā laikā VID varētu sniegt informāciju arī par citām lietām, kas saistītas ar šogad veikto pārbaužu laikā atklātām nelikumīgām darbībām ar kases aparātiem.

Kā vēstīts, pagājušā gada beigās Finanšu policija sāka izmeklēšanu saistībā ar «Gan Bei» darbību. Finanšu policija uzskata, ka ar restorānu tīkla «Gan Bei» īpašniekiem saistīta organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma. Finanšu policija pērn 10.decembrī aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu