Kaimiņvalstīs nelegālo robežšķērsotāju skaits ievērojami mazāks nekā Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā nelegālo robežšķērsotāju skaits šogad bijis ievērojami mazāks nekā Latvijā, aģentūru BNS informēja Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

No gada sākuma līdz šim brīdim aizturēti 239, Lietuvā - 100, bet Igaunijā - 57 nelegālie imigranti. Visās trīs valstīs pārsvarā aizturēti nelegālie imigranti no Vjetnamas, taču Lietuvā un Igaunijā konstatēto vjetnamiešu ir ievērojami mazāk nekā Latvijā.

Garbars norādīja, ka Igaunijā daļā robežas ir upe, kas apgrūtina robežu šķērsot nelegāli. Tāpat pēdējo gadu laikā ir veikti noteikti pasākumi, kas nelegālo robežšķērsošanu būtiski apgrūtina.

«Iepriekšējos gados visbiežāk nelegālie imigranti konstatēti tieši Igaunijā, bet šī kaimiņvalsts ir nopietni pastrādājusi, lai situāciju uzlabotu,» sacīja Garbars.

Savukārt situāciju Lietuvā Garbars vērtēja kā stabilu.

«Lietuvas - Krievijas robeža ir ar ļoti modernu aprīkojumu. Savukārt Lietuvas - Baltkrievijas robežas sakārtošanai ir ļoti stabilas programmas,» piebilda Valsts robežsardzes priekšnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu