Jūrmalā divi vīrieši reibumā piekauj taksistu un ārdās policijas iecirknī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko / LETA

Otrdien, 4.augustā, ap plkst.21.30 Rīgas Jūrmalas iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Dubultu prospektu, kur kādam taksometra vadītājam uzbrukuši divi vīrieši, TVNET uzzināja Valsts policijā.

Netālu no izsaukuma vietas atradās iecirkņa kriminālpolicisti, kuri nekavējoties devās pie cietušā.

Cietušais pastāstīja, ka Mellužos viņš esot uzņēmis braucējus, taču abi vīrieši esot bijuši diezgan stiprā alkohola reibumā. Viens no viņiem visu laiku šoferi bakstījis un raustījis aiz rokas un uz šofera aizrādījumiem nereaģēja. Tad kādā brīdī

vīrietis no aizmugures sācis šoferi žņaugt, pēc kā vadītājs apstājies.

Agresīvais vīrietis izkāpis no automašīnas, izvilcis vadītāju ārā un sācis sist.

Pēc brīža no auto izkāpis arī otrs iereibušais vīrietis, kurš pievienojās pirmajam uzbrucējam, turot šoferi, kamēr otrs sitis.

Pēc tam agresīvais vīrietis sācis spārdīt taksometra durvis un nolauzis spoguli. Tad abi vīrieši metušies bēgt un šoferis par notikušo nekavējoties paziņojis policistiem. Policisti kopā ar cietušo apskatīja tuvāko teritoriju, un aptuveni 200 metrus tālāk vīrietis norādīja uz pāridarītājiem.

Likumsargi vīriešus mēģināja aizturēt, bet aizturēšanas brīdī viņi nepakļāvās un pretojās, tādēļ policistiem nācās lietot fizisku spēku, līdz beidzot agresīvi noskaņotos un iereibušos vīriešus policistiem izdevās aizturēt un nogādāt policijas iecirknī. Iecirknī, mēģinot noskaidrot abu vīriešu personības, turpinājās agresija no aizturēto puses un nepakļaušanās, kā rezultātā likumsargiem atkārtoti nācās lietot nopietnu fizisku spēku, jo

agresīvie vīrieši policistiem spēra, lamājās un saplēsa policijas darbiniekam formas tērpu, kā arī nodarīja miesas bojājumus.

Vēlāk policistiem izdevās noskaidrot, ka aizturētie ir 1991. gadā dzimuši vīrieši. Viens no aizturētajiem jau iepriekš bijis sodīts par zādzību ar iekļūšanu un par uzbrukumu policijas darbiniekiem.

Abiem aizturētajiem tika konstatēts 2,33 un 1,37 promiļu alkohola reibums.

Pret abiem aizturētajiem sākti kriminālprocesi par huligānismu un par pretošanos varas pārstāvim. Tāpat arī pret abiem jauniešiem sākta administratīvā lieta par sabiedriskās kārtības traucēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu