Dagdā atklāj marihuānas audzētavu; aiztur vairākas personas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) darbinieki ceturtdien konstatēja narkotisko vielu saturošo augu - marihuānas - audzētavu, kas bija iekārtota kādā privātā teritorijā Dagdā; aizturētas vairākas personas, informēja VP pārstāve Anastasija Laizāne.

Veicot operatīvus pasākumus cīņā pret narkotisko un apreibinošu vielu apriti, VP darbinieki noskaidrojuši, ka Dagdā, iespējams, notiek aizliegtu augu audzēšana. Informācijas pārbaudei sākts kriminālprocess, kura ietvaros veikta kratīšana kādas privātmājas teritorijā, kurā konstatēta labi ierīkota aizliegto augu audzētava.

Kratīšanas rezultātā izņemti apmēram 1500 marihuānai līdzīgu augu stādi, daļa no kuriem bija jau novākta, bet daļa vēl auga speciāli ierīkotajās siltumnīcās. Saistībā ar to aizturētas trīs personas – 1991. un 1972. gadā dzimuši vīrieši un 1994.gadā dzimusi sieviete. Viens no vīriešiem jau agrāk ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziegumiem.

Policija turpina izmeklēšanu. Likumpārkāpējiem draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu