200 stundu piespiedu darbs par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saldus rajona tiesa lietā, kurā divas personas apsūdzētas par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu, kas izraisījis smagas sekas, trešdien vienam no apsūdzētajiem - Zigurdam Jeromanovam - piespriedusi 200 stundu piespiedu darba, savukārt otrs apsūdzētais sodīts ar nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, pastāstīja tiesas pārstāve Līga Berga.

Jeromanovu būs jāveic Valsts probācijas dienesta Saldus teritoriālās struktūrvienības noteiktos darbos. Tāpat tiesa nosprieda, ka apsūdzētajam vienlaicīgi atņemamas tiesības uz vienu gadu ieņemt amatu, kas saistīts ar atbildību par ugunsdrošības noteikumu ievērošanu.

Savukārt otru lietā apsūdzēto Andri Šķēdnieku tiesa nosprieda atzīt par vainīgu sodīt ar brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Tiesas pārstāve piebilda, ka tāpat tiesa no abiem apsūdzētajiem nosprieda piedzīt par labu cietušajiem materiālā kaitējuma kompensācijas. Kompensācijas apmērus Berga neprecizēja.

Pilns spriedums lietā būs pieejams 11.septembrī. Tad tiesas spriedums būs pārsūdzams apelācijas kārtībā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka lietā apsūdzības uzrādītas Jeromanovam un Šķēdniekam. Viņi savu vainu atzīst.

Apsūdzībā norādīts, ka viens no apsūdzētajiem vīriešiem, būdams uzņēmuma vadītājs, kas apsaimnieko daudzdzīvokļu ēku, vadot ieplānotos jumta remontdarbus daudzdzīvokļu, remontdarbu veikšanai izvēlējās darbarīkus un metodi, kas saistīts ar atklātu uguns pielietošanu un izmantojot auto pacēlāju, uz ēkas horizontālā jumta uzcēla gāzes balonu ar degli.

Viņš darba veicējam, kas ir otra apsūdzētā persona, deva uzdevumu uzsākt jumta žāvēšanu ar atklātu uguni. Šo darbību rezultātā izcēlās ugunsgrēks.

Ugunsgrēkā kopā tika iznīcināta manta 140 553,34 eiro vērtībā, kas saskaņā ar likumu, tiek atzīti kā zaudējumi lielā apmērā un līdz ar to ar ugunsgrēku ir izraisītas smagas sekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu