PVD kādā Rīgas mikrorajonā aptur nelegālu suši ražotni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), sadarbojoties ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi, kādā Rīgas mikrorajonā atklājis un apturējis nelegālas suši ražotnes darbību, pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Suši ražotne nebija reģistrēta PVD un produktu gatavošana notika šiem mērķiem pielāgotās telpās, norādīja Meistare, piebilstot, ka suši piegāde notika, veicot pasūtījumu interneta vietnē «arenasushi.lv». Ražotnes adrese, kā liecina informācija mājaslapā, ir Salnas iela 2.

Viņa norādīja, ka, iegādājoties pārtikas produktus internetā, PVD aicina iedzīvotājus vispirms pārliecināties, vai pārtikas produktu ražotājs un izplatītājs, tostarp interneta veikals, ir reģistrēts PVD un līdz ar to dienesta uzraudzīts, ko var pārbaudīt PVD mājaslapā. «Īpaši svarīgi tas ir gadījumos, ja interneta veikals piedāvā iegādāties augsta riska pārtikas produktus, kuru ražošanā jāievēro stingras higiēnas prasības. Arī suši ir uzskatāmi par augsta riska pārtiku, jo to gatavošanā tiek izmantoti tostarp jēli zvejas produkti,» uzsvēra Meistare.

Meistare arī norādīja, ka PVD ir sācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā. Par uzņēmuma iesaistīšanos pārtikas apritē bez normatīvajos aktos noteiktās pārtikas uzņēmuma atzīšanas vai reģistrācijas fiziskajām personām var piemērot naudas sodu no 70 līdz 350 eiro, konfiscējot pārtiku vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām - no 400 līdz 700 eiro, konfiscējot pārtiku vai bez konfiskācijas.

Savukārt «arenasushi.lv» pārstāvis aģentūrai BNS uzsvēra, ka uzņēmums ir novērsis pārkāpumu - reģistrējies PVD, un turpinās strādāt. «Sanāca tā, ka mums pietrūka viena dokumenta [,lai reģistrētos PVD]. Es nesaku, ka mēs neesam vainīgi, viss ir pareizi, nebijām [reģistrējušies]. Taču tagad mēs esam reģistrēti PVD, viss ir kārtībā,» sacīja kompānijas pārstāvis.

Viņš arī piebilda, ka ražotnē tiek ievērotas visas sanitārās normas, tostarp nodrošināta atbilstoša gaisa temperatūra, tīrība, ievēroti produktu derīgumu termiņi, kā arī citas prasības.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu