Ar «airBaltic» Oslo pieķertajiem apkalpes locekļiem darba attiecības ir pārtrauktas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas lidsabiedrība «airBaltic» ar Oslo lidostā dzērumā pieķertajiem četriem apkalpes locekļiem darba attiecības ir pārtraukusi, aģentūru LETA informēja lidsabiedrībā.

Tāpat lidsabiedrībā skaidro, ka, lai arī «airBaltic» veica pārbaudes alkohola saturam izelpā izlases veidā katru dienu arī pirms Oslo gadījuma, taču tagad tiekot garantētas pārbaudes 100% visam personālam, kas garantē lidojumu drošību, kā arī noteiktas papildu izlases veida pārbaudes.

Tāpat notiekot izlases veida narkoloģiskās pārbaudes, kā arī rīkotas papildu drošības apmācības personālam, kā arī ierīkota konfidenciāla drošības telefonlīnija, pa kuru ziņot par aizdomīgiem gadījumiem.

Aviokompānijai esot vairāku līmeņu kontroles mehānismi, lai nodrošinātu visu «airBaltic» lidojumu drošību. Kompānijā «airBaltic» apgalvo, ka netiek pieļautas nekādas atkāpes no drošības standartiem.

Tāpat tiek uzsvērts, ka «airBaltic» arī līdz 8.augustam jeb pirms incidenta Oslo lidostā bija vienas no stingrākajām alkohola pārbaudēm Eiropā, jo lielā daļā Eiropas valstu aviokompānijām pašām ir liegta iespēja veikt alkohola pārbaudes likumdošanas vai arodbiedrību līgumu dēļ.

Kā ziņots, Norvēģijas tiesa piespriedusi sešu mēnešu cietumsodu Latvijas nacionālās lidsabiedrības «airBaltic» otrajam pilotam, kas 8.augustā tika aizturēts Oslo lidostā kopā ar vēl trim apkalpes locekļiem, kad atklājās, ka viņiem pirms došanās reisā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz pieļaujamo līmeni - 0,2 promiles.

Aizturētajām lidsabiedrības stjuartēm tiesa piespriedusi attiecīgi 60 un 45 dienu ieslodzījumu.

Lidmašīnas kapteinis piekritis palikt apcietinājumā līdz 17.septembrim, kad paredzēta viņa prāva. Kapteinim, kura asinīs konstatētas 0,54 promiles alkohola, izvirzītas visnopietnākās apsūdzības, jo viņš atbildīgs par visu apkalpi. Saskaņā ar Norvēģijas likumiem viņam var tikt piespriests ieslodzījums uz laiku līdz diviem gadiem, kā arī prāvs naudas sods.

Norvēģijas pilotu asociācijas vadītājs sacījis, ka šī ir tikai trešā reize 30 gadu laikā, kad pilots nav izturējis alkohola testu Norvēģijas lidostā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu