Policija aizturējusi pedofilu, no kura cietis liels skaits zēnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija aizdomās par seksuālu vardarbību ir aizturējusi kādu vīrieti, no kura ir cietis liels skaits zēnu, LNT atklāja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis pastāstīja, ka policija ir aizturējusi pedofilu, kurš vairākus gadus darbojies interneta vidē un no kura cietis liels skaits cilvēku, pārsvarā zēni un jaunieši vecumā no 14 līdz 20 gadiem.

Sākotnējā informācija liecina, ka minētais noziedznieks darbojies vienatnē - viņš bērnus seksuāli izmantojis, fotografējis, izplatījis šos materiālus un vēlāk arī draudējis cietušajiem.

«Diemžēl atkal mēs esam aizturējuši vienu pedofilu, kas ir darbojies vairākus gadus tieši interneta vidē. Šeit ir runa par ļoti lielu skaitu pakļauto vardarbībai. Tas saistīts ar datiem, ar pornogrāfiska rakstura materiāliem ar draudēšanu,» informēja Ķuzis.

Ķuzis ar nožēlu konstatēja, ka fiksēto pedofilijas gadījumu Latvijā pēdējos gados kļūst vairāk.

Viņš gan pieļāva, ka tas saistīts ar faktu, ka par šiem noziegumiem vairāk runā, sabiedrība ir labāk informēta un līdz ar to arī vairāk ziņo tiesībsargiem. Policijas rīcībā nonāk vairāk faktu, un diemžēl bieži vien aizdomas apstiprinās, piebilda policijas vadītājs.

Runājot par nesen aizturēto Imantas pedofilu, Ķuzis pastāstīja, ka viņš sadarbojas ar izmeklētājiem, jau ir veikta pierādījumu pārbaude uz vietas, kur noziedznieks precīzi norādījis veiktās darbības, kas sakrīt ar cietušo meiteņu stāstīto, līdz ar to nav nekāda pamata šaubīties, ka aizturētais ir meklētais uzbrucējs.

Pašlaik neesot pamata uzskatīt, ka aizturētais būtu nepieskaitāms, tomēr viņam ir nozīmēta psihiatriskā ekspertīze.

Jaunas epizodes izmeklēšanas gaitā lietai nav nākušas klāt, piebilda Ķuzis.

Policija sīkāku informāciju sniegs preses konferencē plkst.14, Čiekurkalna 1.līnijā. Par personas izdarītajiem noziegumiem un notveršanu stāstīs Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu