Pēc grūtnieces nāves Veselības inspekcija sāk savu pārbaudi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēc grūtnieces nāves Gulbenes novada Daukstu pagastā Veselības inspekcija (VI) sāk pārbaudi par sievietei sniegto veselības aprūpi, pavēstīja inspekcijas pārstāve Liesma Kalve.

Inspekcija ir pieprasījusi informāciju no iesaistītajām medicīnas iestādēm.

Kalve atturējās nosaukt laika termiņu, kādā pārbaude tiks noslēgta, uzsverot nepieciešamību pēc iespējas ātrāk noskaidrot visus apstākļus, kas novedis pie tik traģiskām sekām.

Jau ziņots, ka pārbaudi veic arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet policija par notikušo faktu sākusi kriminālprocesu.

«Neatkarīgā» trešdien rakstīja, ka 30.augustā ātrā palīdzība nepaspēja palīdzēt dzemdībās 1977.gadā dzimušai sievietei Gulbenes novada Daukstu pagastā. Ierodoties izsaukuma vietā, mediķi konstatējuši divu cilvēku – mātes un jaundzimušā – nāvi. Vienlaikus avīze atzīmē, ka trūkst ziņu, vai grūtniece bija stājusies uzskaitē. Ātrā palīdzība it kā saukta, kad dzemdētājai sākusies asiņošana.

Bojāgājušās sievietes ģimenē jau bija trīs bērni, rakstīja «Neatkarīgā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu