Pēc stundu ilgas pakaļdzīšanās un šaušanas aiztur pamatīgi iereibušu šoferi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Siguldas pusē Valsts policija (VP) pēc pakaļdzīšanās un šaujamieroča pielietošanas aizturējusi pamatīgi piedzērušos šoferi.

2.septembra naktī ceļu policisti uz Vidzemes šosejas pamanīja kādu pretī braucošu auto, kas pārvietojās ar ieslēgtiem tālās gaismas lukturiem, tādēļ policisti nolēma šo «Mercedes-Benz» markas autovadītāju apturēt. Tomēr vadītājs neapstājās, strauji uzņēma ātrumu un sāka bēgt.

Bēgošā autovadītāja vajāšana turpinājās nepilnu stundu, tika piesaistītas arī citas ekipāžas, tostarp Reģionālās pašvaldības policijas ekipāža. Pēc ilgākas vajāšanas un vairākkārtējas bēgošā autovadītāja nepakļaušanās policistu aicinājumam apturēt auto, policisti veica divus brīdinājuma šāvienus, taču arī tie nepalīdzēja, tādēļ mirkli vēlāk policists, raidot mērķtiecīgus šāvienus, sašāva abas bēgošā automobiļa aizmugurējās riepas.

Drīz vien auto kļuva grūti vadāms, līdz ar to ieroča pielietošana policistiem palīdzēja apturēt bēgošo auto un aizturēt tā vadītāju.

Vēlāk izrādījās, ka vadītājs, kurš dzimis 1986.gadā, pie stūres sēdies bez tiesībām un pamatīgā alkohola reibumā - viņa izelpā tika konstatētas 2,6 promiles alkohola.

Par auto vadīšanu alkohola reibumā bez tiesībām sākts kriminālprocess, bet papildus autovadītājam būs jāatbild arī par bēgšanu no policijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu