Advokāts: Pārmetumi par Magoņa un viņa sievas pulksteņu kolekciju ir maldinoši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plašsaziņas līdzekļos izplatītā informācija par bijušā «Latvijas Dzelzceļa» (LDz) vadītāja Uģa Magoņa un viņa sievas pulksteņu kolekciju ir nepatiesi un sabiedrību maldinoši, apgalvo Magoņa advokāts Alvis Marga.

Magoņa un viņa sievas pulksteņu kolekcija ir iegādāta likumīgi, un Magonim piederošā manta pilnā apmērā atbilstoši likumam ir minēta amatpersonas deklarācijā. Publiskajā telpā izskanējušie anonīmie apgalvojumi par Magoņa un viņas sievas pulksteņu kolekciju, kas it kā neesot deklarēta, ir nepatiesi un maldinoši. Kārtējo reizi anonīmas personas mēģina manipulēt ar sabiedrisko domu un, iespējams, ietekmēt izmeklēšanas gaitu.

Pulksteņu kolekcionēšana nav uzskatāma par pārkāpumu, bet ir ilgstoša un kopīga Magoņa un viņa sievas aizraušanās. Viņu abu pulksteņu kolekcija, kurā atbilstoši ir gan vīriešu, gan sieviešu pulksteņi, ir veidota daudzu gadu garumā, iegādājoties pulksteņus gan Latvijā, gan arī ārvalstīs. Protams, starp tiem ir arī pulksteņi, kurus kādam no ģimenes locekļiem laika gaitā ir dāvinājuši arī draugi, paziņas un darba kolēģi.

«Visas mantas, tostarp arī pulksteņi, atbilstoši likumam ir deklarēti Magoņa amatpersonas deklarācijā. Tajā, protams, nav iekļauti sievai piederošie pulksteņi un pulksteņi, kurus Magone ir iegādājies vai saņēmis kā dāvanas tikai šā gada laikā. Tie noteikti tiks norādīti nākamā gada deklarācijā, kad tā tiks aizpildīta,» paziņojumā presei raksta advokāts.

Aģentūra LETA gan pārliecinājās, ka Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā atrodamajās Magoņa deklarācijās par 2014, 2013., 2012. un 2011.gadu nekas nav minēts par pulksteņiem.

Marga norāda, ka daudzi līdz šim publiskajā telpā izskanējušie apgalvojumi šajā lietā, tostarp par it kā iespējamo bēgšanu, ir izrādījušies faktiem neatbilstoši un cilvēkus maldinoši.

Laikraksts «Diena» raksta, ka patlaban Magonis tiek turēts aizdomās par liela apmēra kukuļa pieņemšanu, bet tiek pieļauts, ka bijušā LDz vadītāja lieta var «apaugt» ar apsūdzībām par pārkāpumiem, aizpildot valsts amatpersonas deklarāciju, slēpjot ienākumus un nedeklarējot darījumus un dāvanas, piemēram, vairākus kratīšanā izņemtos ekskluzīvu zīmolu rokaspulksteņus, kuru vērtība pārsniedzot likumā noteiktās 20 minimālās darba algas jeb 7200 eiro.

Kratīšanās izņemtas arī lielas naudas summas un ekskluzīvu zīmolu aksesuāri. Magoņa dzīvesbiedre Anastasija Magone vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar sūdzībām, lai atgūtu kratīšanās izņemtos priekšmetus, tostarp arī minētos pulksteņus, kas esot sieviešu rokaspulksteņi un nav viņas apcietinājumā esošā vīra īpašums.

Laikraksts vēsta, ka dārgu zīmolu rokaspulksteņus Magonis saņēmis dāvanā arī savas 50.dzimšanas dienas svinībās Rundāles pilī, kur viesojās vairākas Krievijas dzelzceļa «Rossijskije žeļeznije dorogi» amatpersonas, arī nu jau no amata atbrīvotais Vladimirs Jakuņins.

KNAB Magoni aizturēja 6.augustā. KNAB oficiāli sniegtā informācija par Magoņa lietu ir skopa, savukārt medijos izskanējusi dažāda informācija gan par Magonim inkriminēto noziegumu, gan aizturēšanas apstākļiem.

KNAB informējis, ka pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāj, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» iepirkumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu