Izposta ekspozīciju «Maidana cilvēki» iepretim valdības namam; policija sāk kriminālprocesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Valsts policijas Centra iecirknis saņēma informāciju par ekspozīcijas «Maidana cilvēki», kas atradās iepretim valdības namam, sabojāšanu, informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijā par šo faktu ir sākts kriminālprocess par huligānismu.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, internetā ir ievietots pašu pārkāpēju nofilmēts video, kurā redzams, kā vīrietis maskā apgāž divus plakātus un norauj viena no Maidana protesta kustības grupējumiem - «Labējā sektora» - karogu, ko pēc tam ar nazi sagriež. Video dzirdamas rupjības krievu valodā.

Foto: Valsts policija

Kā pastāstīja izstādes rīkotāju pārstāvis Sergejs Aleksejevs, fotomākslinieka Sergeja Meļņikova jeb MFF izstādei «Maidana cilvēki» nodarītie bojājumi esot diezgan nopietni - ir sabojāti četri darbi un arīdzan konstrukcijas - un zaudējumi tiek lēsti 25 000 līdz 30 000 eiro apmērā.

Patlaban uz izstādes vietu ir devies mākslinieks, kurš novērtē situāciju. Kā pastāstīja Aleksejevs, šajās dienās norisinājās izstādes montāža un

ekspozīcijas atklāšana bija plānota šodien.

Izstādes rīkotāju pārstāvis norādīja, ka detalizētāka informācija par notikušo tiks sniegta plkst.14 plānotajā preses konferencē, kas notiks viesnīcā «Mercure».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu