Cūku mēra karantīnas zonā aiztur dzērājšoferi ar zagtu auto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rēzeknes novada Griškānu pagastā, veicot personu un transportlīdzekļu pārbaudi Āfrikas cūku mēra karantīnas zonā, policijas darbinieki aizturējuši dzērājšoferi ar zagtu automašīnu.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Dace Gutmane, pildot amata pienākumus, policisti pamanīja aizdomīgu automašīnu un gatavojās to pārbaudīt. Taču tās vadītājs nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un sāka bēgt.

Nekavējoties tika sākta pakaļdzīšanās. Policijas darbiniekiem izdevās apturēt bēgošo transportlīdzekli un aizturēt trīs 1987., 1975. un 1972.gadā dzimušus vīriešus.

Pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka apturētās automašīnas «Audi 100» vadītājs, 1987.gadā dzimušais vīrietis, pie spēkrata stūres sēdies 1,61 promiles alkohola reibumā un bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Turpinot pārbaudi, tika noskaidrots, ka šis nav bijis vienīgais viņa bēgšanas iemesls - izrādījās, ka vīrietis minēto automašīnu neilgi pirms tam bija nozadzis no kādas daudzstāvu mājas pagalma Ventspils ielā, Rēzeknē.

Par automašīnas zādzību pret 1987.gadā dzimušo vīrieti policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 1.daļas - par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzību).

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajai personai paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt otrs kriminālprocess sākts pēc krimināllikuma 262.panta 2.daļas - par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai atņemtas) un vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par šādu likumpārkāpumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu