Par izstādes «Maidana cilvēki» izpostīšanu aizturēts 22 gadus vecs vīrietis

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par izstādes «Maidana cilvēki» izpostīšanu aizturēts 22 gadus vecs vīrietis. Viņš aizturēts naktī uz trešdienu. Ceturtdien policija lūgs viņam piemērot apcietinājumu. Jaunietis aizturēts viņa dzīvesvietā - Pārdaugavā. Policija turpina meklēt otro personu. Tikmēr sabiedrībā eEkspozīcijas «Maidana cilvēki» aizsargāšanai tiek veidota brīvprātīgo sargu vienība.

Jau ziņots, ka policija pirmdien saņēma informāciju par Brīvības bulvāra centrālajā daļā izvietotās ekspozīcijas « Maidana cilvēki» sabojāšanu.

Par šo faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta par huligānismu.

Izstādes autors ir fotomākslinieks Sergejs Meļņikofs. Izstāde ir brīvdabas projekts, kurā Brīvības bulvārī, Rīgā, izvietotas saliekamas metāla konstrukcijas ar lielformāta fotogrāfijām.

Ekspozīcijas «Maidana cilvēki» aizsargāšanai veido brīvprātīgo sargu vienību

Sākot ar šo vakaru, brīvprātīgie nakts laikā apsargās ekspozīciju «Maidana cilvēki», kas atrodas iepretim valdības namam, informēja akcijas organizētāji.

Akcijas pārstāvji norādījuši, ka, lai «provokatori vai kaut tikai mākslu nīstoši huligāni nespētu savus posta darbus atkārtot», aktīvisti nolēmuši apsargāt izstādi. «Pieteikušies pirmie desmit brīvprātīgie, taču tiek gaidīti jauni, lai sadalītu dežūras pa naktīm,» norādīts paziņojumā.

Akcijas sākums paredzēts šovakar plkst.21, kad, kā norādījuši organizatori, no jauna tiks pacelts sarkanmelnais karogs.

Kā vēstīts, Valsts policijas Centra iecirknis saņēma informāciju, ka sabojāta ekspozīcija «Maidana cilvēki», kas atradās iepretim valdības namam, a informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijā par šo faktu tika sākts kriminālprocess par huligānismu.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, internetā ir ievietots pašu pārkāpēju nofilmēts video, kurā redzams, kā vīrietis maskā apgāž divus plakātus un norauj viena no Maidana protesta kustības grupējumiem - «Labējā sektora» - karogu, ko pēc tam ar nazi sagriež. Video dzirdamas rupjības krievu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu