Zemgales reģionā atsavinātas 343 445 nelegālās cigaretes un 455 litri alkohola

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/VID

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes policijas darbinieki šā gada septembrī un oktobra sākumā atsavinājuši ievērojamā daudzumā nelegālo cigarešu Jelgavas pilsētā, tajā skaitā arī Rīgā - kopumā atsavinātas 343 445 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas un Krievijas akcīzes markām, kā arī arī 455 litri nelegālā alkohola, TVNET informēja policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Nelegālais akcizēto preču klāsts tika pārvadāts vairākos transportlīdzekļos Jelgavas pilsētā.

Veiktas 17 sankcionētas kratīšanas vairākās adresēs, personu dzīvesvietās, arī Rīgā.

Izņemti četri transportlīdzekļi un saistībā ar nelegālo akcizēto preču apriti, aizturētas deviņas personas, kuras nodarbojās ar nelikumīgu akcizēto preču uzglabāšanu un pārvadāšanu, no kurām dažas jau agrāk bijušas nonākušas policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem nelegālo akcizēto preču aprites jomā.

Šī gada 15.septembrī Jelgavā tika konstatēts, ka ar transportlīdzekli «Mazda 323F» pārvadā 254 litri nelegālā alkohola. Veicot sankcionētu kratīšanu, tika atsavinātas 1400 cigaretes un aizturēti trīs vīrieši.

Savukārt 24.septembrī Jelgavā ar transportlīdzekli «Opel Zafira» tika pārvadāti un uzglabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni – 122,7 litri degvīna «Smirnoff», 2 litri degvīna «Kļukva» un 1440 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Savukārt kādā cita transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā tika pārvadāti 7800 cigarešu un 26 litri spirta. Aizturēti trīs vīrieši.

Dažas dienas vēlāk, 28.septembrī, Jelgavā,

viens no autovadītājiem mēģinājis iedot 200 eiro policijas darbiniekiem, jo ar transportlīdzekli «BMW X5» pārvadāja 40 180 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Autovadītājs tika aizturēts. Tālākā izmeklēšanas laikā, tika veikta sankcionēta kratīšana aizturētā dzīvesvietā un atsavinātas 74 000 cigaretes.

Lielu nelegālo akcizēto preču klāstu atsavināja arī 29.septembrī, transportlīdzeklī «Audi A6» tika pārvadātas 40000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām un veicot sankcionētu kratīšanu Rīgā atsavināja 50 litrus nelegālā alkohola un 66200 cigarešu.

Oktobra sākumā Jelgavā aizturēti divi vīrieši, kuri nodarbojās ar nelikumīgu cigarešu uzglabāšanu un pārvadāšanu, tika veiktas četras sankcionētas kratīšanas un atsavinātas 112425 nelegālo cigarešu.

Uzsākti trīs kriminālprocesi par nelegālo akcizēto preču uzglabāšanu un pārvadāšanu, tiek veikta pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu