Kravalis apliecina divu Muitas pārvaldes amatpersonu, tostarp viņa māsas, aizturēšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija nesen kādā izmeklēšanas lietā aizturējusi divas Muitas pārvaldes amatpersonas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam apliecināja nule no amata atstādinātais VID ģenerāldirektora vietnieks Muitas pārvaldes priekšnieks Tālis Kravalis.

Viena no aizturētājām ir Kravaļa māsa Baiba Trukšāne, savukārt otra amatpersona ir Latgales Muitas kontroles punkta daļas vadītājs Guntars Loits. Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, Finanšu policija amatpersonas aizturējusi par bezdarbību saistībā ar viltotām preču zīmēm tekstilkravu dokumentācijā.

No amata atstādinātais Muitas pārvaldes vadītājs gan nemācēja sniegt sīkāku informāciju par to, vai Trukšānei piemērots kāds drošības līdzeklis. Vienlaikus atstādināšanu no amata viņš nesaistīja ar šo notikumu.

Kravalis norādīja, ka pašlaik par savu atstādināšanu zina tikai oficiālos iemeslus – Eiropas Savienības regulas neieviešana tranzīta nozarē un publiskie izteikumi.

Kravalis teica, ka pēdējais piliens esot bijis viņa izteicieni kopīgā sanāksmē ar tranzīta biznesa pārstāvjiem. Viņš tajā norādījis - ja starp likuma piemērotājiem un finanšu policistiem lietas risina ar dienesta pārbaudēm, disciplinārlietām un kriminālprocesiem, neviens neuzņemsies uzņēmējdarbības veicināšanu, bet tikai pildīs likuma prasības.

Tāpat Kravalis pauda pārliecību, ka pēdējā laikā degradēta darba vide VID un muitā.

Jau ziņots, ka Kravalis ceturtdien, 8.oktobrī, atstādināts no amata saistībā ar pret viņu ierosināto disciplinārlietu. Iemesls ierosinātajai disciplinārlietai ir Eiropas Savienības regulas neieviešana attiecībā uz tranzīta procedūrām.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu