Policija atradusi vadītāju, kurš pēc velosipēdista notriekšanas atstāja notikuma vietu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policija noskaidrojusi vadītāju, kurš Brenguļu pagastā pēc velosipēdista notriekšanas atstāja notikuma vietu, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Viņa atgādināja, ka 12.oktobrī Valmieras policija noskaidrojusi un aizturējusi vadītāju, kurš 11.oktobrī, Brenguļu pagastā, autoceļa Valmiera – Brenguļi – Bikseja 1.kilometrā uzbrauca 1958.gadā dzimušam velosipēdistam, kurš guva traumas. Vadītājs notikuma vietu atstāja, neziņojot policijai.

Aizturēts ir kāds 1990.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par braukšanu reibumā. Policijā sākts kriminālprocess un

vadītājam var draudēt pat vairāki gadi ieslodzījumā.

Šis ir jau otrais gadījums pēdējo nedēļu laikā, kad automašīnas vadītājs atstājis notikuma vietu pēc negadījuma ar cietušajiem. Jau vēstījām, ka līdzīgs gadījums notika septembra beigās pie Brenguļu alusdārza, kad pēc uzbraukšanas gājējai vadītājs atstāja notikuma vietu.

Policija vērš ikviena uzmanību, ka šāda rīcība tikai pastiprina atbildību. Tā, piemēram,situācijā, kad autovadītājs pat nav bijis vainīgs ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā un to izraisījis otrs satiksmes dalībnieks, kas cietis,

negadījuma vietas atstāšana un cietušā atstāšana bezpalīdzīgā stāvoklī var draudēt ar reālu cietumsodu.

Policija aicina būt atbildīgiem, ievērot ceļu satiksmes noteikumus un sargāt savu un citu veselību un dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu