Iegūts video ar vēl vienu iespējamo izstādes «Maidana cilvēki» postītāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Valsts policijai (VP) izdevies iegūt videomateriālu ar vēl vienu iespējamo izstādes «Maidana cilvēki» izpostītāju. Policija lūdz ziņot ikvienu, kas atpazīst videomateriālā redzamo vīrieti.

Jau vēstīts, ka svētdienas naktī plkst.01:46 policija saņēma zvanu no kāda garāmgājēja, kurš ziņoja, ka izstādē « Maidana cilvēki» divi vīrieši bojā eksponātus. Tuvākā ekipāža bija Rīgas pašvaldības policijas ekipāža, kas notikuma vietā ieradās divu minūšu laikā, taču ļaundari jau bija aizbēguši. Arī apkārtnē iespējamos uzbrucējus neizdevās atrast.

Tika konstatēts, ka sabojāti ir visi eksponāti. Likumsargi uzsāka kriminālprocesu par huligānismu un paziņoja izstādes organizatoram. Šobrīd notiek aktīva izmeklēšana, un ir izdevies iegūt videomateriālu ar iespējamo vainīgo personu.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pirmdien apturēja pašvaldības izsniegto atļauju rīkot izstādi « Maidana cilvēki», paužot, ka organizatori neievēro likuma prasības, tostarp nenodrošinot pasākuma apsardzi.

Rīgas pašvaldība bija izsniegusi publiska pasākuma rīkošanas atļauju Latvijas atjaunošanas biedrībai par starptautiskas ceļojošās izstādes « Maidana cilvēki» rīkošanu Rīgā, Brīvības bulvāra alejā starp Merķeļa ielu un Elizabetes ielu no šā gada 5.līdz 25.oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu