KNAB «Rīgas centrāltirgus» kriminālprocesā izmeklē iespējamu kukuļošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā, kura ietvaros no amata atstādināts pašvaldības uzņēmuma «Rīgas centrāltirgus» (RCT) vadītājs Anatolijs Abramovs, izmeklē iespējami izdarītos noziedzīgos nodarījumus pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu un kukuļdošanu, pastāstīja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Tostarp kriminālprocesa ietvaros tiek izmeklēts iespējamais izdarītais noziedzīgais nodarījums pēc Krimināllikuma panta daļas par kukuļa, tas ir materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku par kādu jau izdarītu likumīgu vai nelikumīgu darbību vai pieļautu bezdarbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem.

Tāpat tiek izmeklēts iespējamais izdarītais noziedzīgais nodarījums pēc Krimināllikuma panta daļas par kukuļa, tas ir materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu nodošanu vai piedāvāšanu personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Dūša atzīmēja, ka Abramovam kriminālprocesa ietvaros ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Pēc viņas teiktā, lēmums par drošības līdzekļu piemērošanu tika nosūtīts izpildei Rīgas pašvaldībai. «Minētais lēmums ir obligāts jebkurai amatpersonai un ir izpildāms triju darba dienu laikā no tā saņemšanas dienas. Par lēmuma izpildes uzsākšanu amatpersona paziņo procesa virzītājam,» skaidroja Dūša.

Viņa piebilda, ka drošības līdzeklis – noteiktas nodarbošanās aizliegums – aizdomās turētajai amatpersonai piemērots no šā gada 20.oktobra līdz šī drošības līdzekļa grozīšanai vai tā atcelšanai.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 23.oktobrī atbilstoši piemērotajam drošības līdzeklim Abramovs uz laiku atstādināts no amata.

TV3 ziņas 22.oktobrī vēstīja, ka Abramovu atstādināt no amata prasīja KNAB. Pēc raidījumā vēstītā, KNAB vasarā veica kratīšanu RCT, tostarp arī Abramova kabinetā. Pēc tam medijos izskanēja informācija, ka tirgus darbinieki nelikumīgi vairākkārt pārdevuši vienas un tās pašas tirdzniecības vietas nakts tirgū dažādiem tirgotājiem.

Tāpat vēstīts, ka 2014.gadā RCT strādāja ar 7,101 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 1,4% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 40,4% un sasniedza 219,8 tūkstošus eiro.

RCT ir dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu