Krimināllietā par savu bērnu slepkavību Baložos apsūdzētā nav gatava liecināt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas rajona tiesā skatāmajā krimināllietā, kurā par divu savu mazgadīgo dēlu noslepkavošanu pērn Baložos apsūdzēta viņu māte, sieviete šodien nebija gatava liecināt.

Ginta Voiciša tiesai norādīja, ka nav gatava sniegt paskaidrojumus šodien. Jautāta, kāpēc nav sagatavojusies šodien, jo lietā bija mēnesi garš pārtraukums, apsūdzētā pēc nelielas pauzes atbildēja «nezinu», bet kopumā liecības viņa vēlas sniegt.

Voiciša izteicās, ka viņai būtu vajadzīga nedēļa, lai sagatavoties. Tiesa norādīja, ka noslodzes dēļ diemžēl nav iespējams turpināt lietu izskatīt šogad, tāpēc kā nākamā tiesas sēde nozīmēta nākamā gada 12.janvāris.

Kā ziņots, sēdes sākumā apsūdzētās advokāts Normunds Duļevskis lūdza tiesu noteikt datora tehnisko ekspertīzi, uzticot to Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei, uzdodot vairākus jautājumus, tostarp, lai saprastu, vai no apsūdzētās datora izmantotās ziņas ir patiesas, kā arī, vai atbilst patiesajiem laikiem, kad konkrētas mājaslapas tika apmeklētas.

Tāpat līdz ar ekspertīzi aizstāvība vēlas uzzināt, vai sistēmas lietotājam ir tehniski iespējams rediģēt pārlūkprogrammu «Chrome» un «Firefox» failus un cik daudz laikam tam vajadzīgs, kā arī var var kategoriskā formā apgalvot, ka datoru pārlūkprogrammu «Chrome» un «Firefox» apmeklēto lapu vēsture atbilst šo lapu apmeklējumam tieši no apsūdzētās datora.

Iepriekš ticis norādīts, ka apsūdzētā Ginta Voiciša datorā meklējusi, kā veikt slepkavību.

Tāpat aizstāvis sēdes sākumā norādīja, ka viņam vajadzīga papildu informācija saistībā ar veikto DNS ekspertīzi, līdz ar to viņš lūdza uz tiesu uzaicināt kā liecinieku vienu no ekspertiem. Tāpat advokātam bija papildu jautājumi par komplekso psiholoģiskā hologrāfa ekspertīzi un vēl par kādu ekspertīzi.

Tiesa nolēma noraidīt lūgumus par divu ekspertu uzaicināšanu, bet atstāja atklātu lūgumu par divu citu ekspertu uzaicināšanu. Tāpat tiesa atstāja par atklātu lūgumu noteikt datora tehnisko ekspertīzi.

Tomēr vēlāk tiesa abus lūgumus, kuri tika atstāti atklāti, noraidīja.

LETA jau ziņoja, ka iepriekš apsūdzētās advokāts Duļevskis lūdza grozīt sievietes drošības līdzekli no apcietinājuma uz mājas arestu vai citu drošības līdzekli, tomēr tiesa šo lūgumu neapmierināja.

Apsūdzība sievietei uzrādīta pēc Krimināllikuma 118.panta, kurā noteikts, ka par divu vai vairāku personu slepkavību pastiprinošos apstākļos personu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pērn nozīmētajā psihiatriskajā ekspertīzē apsūdzētā bērnu māte tika atzīta par pieskaitāmu.

Iepriekš Latvijas Televīzija vēstīja, ka no apsūdzības izriet, ka bērni traucējuši mātei sakārtot personīgo dzīvi. Viņa datorā meklējusi informāciju, kā bērnus nonāvēt. Tas paveikts ar spilvenu, viņus nosmacējot.

Pusotru un trīs gadus vecie zēni tika atrasti miruši pērn 10.oktobrī.

1987.gadā dzimusī sieviete nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, bet bijusi sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu