Pieļauj, ka reģistrēta tiek neliela daļa no patiesā vardarbības gadījumu skaita skolās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Skolās reģistrētie vardarbības gadījumi ir, iespējams, tikai neliela daļa no patiesā vardarbības gadījumu skaita, jo cietušie un viņu vecāki policijā nereti vēršas tikai tad, kad nodarījumam ir nopietnas sekas, pavēstīja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

2015. gada mācību sākumā - septembrī un oktobrī - policija reģistrējusi 65 fiziskās un emocionālās vardarbības gadījumus skolās. Tas ir nedaudz mazāk nekā pagājušajā gadā, kad attiecīgajā laika posmā reģistrēti 67 vardarbības gadījumi skolās.

Latvijā ir ap 600 skolu, savukārt policijā reģistrēto vardarbības gadījumu skaits ik gadu ir aptuveni četras reizes mazāks.

«Policijas pieredze gan liecina, ka patiesais vardarbības gadījumu skaits ir lielāks, jo par tiem ne vienmēr tiek ziņots. Bieži šādi gadījumi tiek risināti, iesaistītajām pusēm izrunājot notikušo, lai pasargātu skolas reputāciju un taupītu savu laiku, taču ne vienmēr tas garantē rezultātu,» tā Anučins.

Konstatēts, ka nereti cietušie vai viņu vecāki kavējas ar ziņojumu sniegšanu, baidās ziņot policijai vai neuzskata nodarījumu par pietiekami nopietnu. Policija saņem ziņojumus no ārstniecības iestādēm par bērniem, kas guvuši miesas bojājumus, taču iesniegumi no vecākiem netiek saņemti.

Policija aicina pedagogus sadarboties ar sociālajiem dienestiem, jo bieži vardarbībā iesaistīti bērni un jaunieši no nelabvēlīgām ģimenēm – sociālo dienestu darbiniekiem var būt lielāka pieredze darbā ar riska grupas jauniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu